Lasse Åberg och Janne Schaffer gäster på Bokens Afton, 12 maj

År 1980 ringde Lasse Åberg till Janne Schaffer och frågade om han ville vara med som zebra i ett djur­inspirerat popband. Janne sa ja – resten är historia!

Sjung karaoke tillsammans med Electric Banana Band! 25 stycken kul och rockiga hits som ”Banankontakt”, ”Zwampen” och ”Min piraya Maja” finns i denna sångbok med digital spelare. Här finns också kul illustrationer av Lasse Åberg, fotografier, och en massa fakta om bandet.

Fröet till det som skulle komma att bli Electric Banana Band såddes redan 1976, då Lasse Åberg skapade barnprogramserien Trazan och Banarne.

Electric Banana Band, med Lasse Åberg, Klasse Möllberg och Janne Schaffer som frontfigurer, har släppt ett stort antal plattor. Flera har sålt guld och platina.

SENASTE NYTT! Grattis Lasse Åberg, som blir årets Piratenpristagare! Priset tillkännagavs idag, måndag 18 maj, utanför pumphuset nära Stampabron i Vollsjö, Piratens födelseort. Piratenpriset har delats ut sedan 1989 av Fritiof Nilsson Piraten-Sällskapet. Bland pristagarna genom åren finns bland andra Lars Molin, Kristina Lugn, Katarina Mazetti och förra året skådespelaren och regissören Gösta Ekman.