Bredsands skola, Högt tempo

Författarna Eva Swedenmark och Annica Wennström har haft release på boken Högt tempo som Bredsands bästa femma skrivit med hjälp av dessa författare.

Releasen ägde rum på badstranden Fläsian. Självklart hade dessa underbara barn tillsammans med sina lika fantastiska lärare gjort en häftig release. Aldrig någonsin har man sett så fina snittar – kolla bilden! Och aldrig hört sådana fina tal. Barnen höll talen så klart, fina, kloka och genomtänkta. Föräldrar var där och andra som stöttat projektet. Monika Westin från Kulturskolan i Sundsvall, en härlig eldsjäl, skålade i äppeldryck med barn och föräldrar och Sara från Förlag 404 som hjälpt till med tryck mm.

Nu finns boken. Det som började hos barnen som en dröm är nu verklighet. De berättade i sina tal hur de lärt sig hur mycket arbete som ligger bakom en text, en färdig bok. Hur man måste tänka igenom allt och förbereda sig. Varje barn i klassen känner igen egna stycken och formuleringar i boken även om Ewa och Annika bakat ihop den till en helhet. Och det har verkligen arbetet med detta projekt. Tillsammans.

Killar, tjejer, barn med olika bakgrund – de har haft ett gemensamt mål och strävat mot det med all sin energi och uppfinningsrikedom, ledda av Johan, sin klassföreståndare, Ewa och Annica. Nu slutar de femman. Nästa år är de Bredsands bästa sexa. De här barnen kommer att fortsätta läsa och skriva och att de ser på böcker och skapande med nya ögon.