Monica Gullman läser John Verdon och Lisa Jewell

Nu har jag i hängmattan läst en hel del böcker i sommar! Här kommer tips på två av dem.

John Verdon, Tänk på ett tal och Blunda hårt.
Genre, kriminallitteratur.

Båda finns i pocket.

Huvudkaraktären i Verdons böcker är kriminal- och mordutredaren Dave Gurney som gått i pension endast 56 år gammal. Han har flyttat med sin fru Madeleine till Delaware County där de köpt ett rustikt 1800-tals hus. Meningen är att de ska njuta av naturen, vandra i bergen, läsa och odla sina egna grönsaker. Dave kommer ganska snabbt på att han blir uttråkad och rastlös. När han så blir erbjuden att på konsultnivå hjälpa den lokala polisen med att lösa några invecklade mord kan han inte låta bli att engagera sig till sin hustrus förtret.

Böckerna är intelligent skrivna, riktiga nagelbitare. Ondska och skräck blandas i Verdons böcker.

Dave Gurney har en knivskarp hjärna och med sitt analyserande och logiska tänk slår han de andra utredarna på fingrarna vilket inte uppskattas. Såklart.

Lysande läsning i genren spänningslitteratur.

Lisa Jewell, är en engelsk författare, som bor i London och har skrivit 11 böcker varav fyra är översatta till svenska. Hennes genre är feel good, varma charmiga familjeromaner som också är sorgliga och mörka. Hon skriver inlevelsefullt och kan det här med känslor och relationer. Familjehemligheter som kommer upp till ytan av olika anledningar.

En av mina favoriter är, Fågelburen, som finns i pocket. Andra tips är Syskonmakaren och Efter festen, som finns också i pocket.

Hennes nya bok heter Den tredje hustrun och har nyss kommit.

Läs och njut, riktiga bladvändare.

Jag ger dem 4/5 i betyg

Monica/ Vängåvans kulturtant