Tina Ahlin: Om sommarens sköna

Tänk dig en bok fylld med somriga recept från trädgården, skärgården och fäboden, med ömsint poesi och de vackraste visorna! Här är sommarboken med allt detta, en riktig sommarbok med alla ljuvligheter du kan njuta av under denna kanske vår mest efterlängtade årstid eller en bok att plocka fram när du längtar dit Oavsett om du vill plantera malvor eller örter, göra snaps eller röka fisk, får du inspiration till att börja här.

Om sommaren sköna är en kärleksfull bok som tar dig med från torparträdgården till skärgården, via fäboden. Goda, nyttiga livsbejakande tips och recept, ömsint poesi, ljuv musik och inte minst gammal kunskap från svunna tider. Så vill du inte hoppa i den kalla fjärden har du här en riktigt lycklig sommarbok att djupdyka i!

Tina Ahlin har sedan Tinas Trädgård i TV4 samlat material, fotat och skrivit till denna bok. Material från gamla receptböcker, från mun till mun, och inte minst från många timmar av eget skapande i både trädgård och skärgård. Det är med passionerat hjärta Tina berättar om sina älskade torparblommor och örtkryddor, om de finaste snapstipsen från skärgården. Om Karl-Gustafs getost på fäboden i Grunuberg och Kurre i Hangös rökta flundra. Björnbärsvin, johannesörtssnaps och ringblomssalva. Om fjärilar, humlor, poesi och punsch och som örten på laxen så bidrar några av Tinas vänner och kollegor med sina bästa snapsvisor!