Selma Lagerlöf, boksvit

Selma Lagerlöf föddes på Mårbacka i Östra Ämtervik i Värmland den 20 november 1858. I tjugoårsåldern lämnade hon hemmet och reste till Stockholm för att utbilda sig till lärarinna. Hon fick anställning i Landskrona i Skåne, men 1895 sade hon upp tjänsten och 1897 flyttade hon till Falun i Dalarna.

Fädernegården hade efter faderns död gått ur släktens ägo, men tack vare sina stora litterära framgångar kunde Selma Lagerlöf år 1907 återköpa gården. Hon använde den först som sommarbostad, men lät åren 1921 – 1923 bygga om huset till dess nuvarande utseende. Mårbacka blev nu än en gång hennes hem. Hon avled där den 16 mars 1940.

Vi har fått in en serie bestående av sju volymer, som nytrycktes på 70-talet. Böckerna har inlämnats av en kund för att säljas till förmån för BRIS.

De sju volymer som ingår är

  • Körkarlen, Bannlyst
  • Löwensköldska ringen, Charlotte Löwensköld
  • Kristuslegender, Kejsaren av Portugallien
  • Jerusalem I
  • Jerusalem II
  • Drottningar i Kungahälla, Herr Arnes penningar, En herrgårdssägen, Legender
  • Anna Svärd

Serien säljs bara som en enhet. Vill du köpa dessa böcker kontakta Kenneth Bergström, kenneth(a)vangavan.se. Priset är 300 kr, som oavkortat går till BRIS.

Share: