Alex och Sigge, Tid – livet är inte kronologiskt.

En halv miljon lyssnar på deras podd. Nu släpper Alex Schulman, 39, och Sigge Eklund, 41, sin första gemensamma bok, Tid – livet är inte kronologiskt.

Perspektiv på tiden

Tiden är ett tema som Alex Schulman och Sigge Eklund ständigt återkommer till, i krönikor, på middagar med vänner och i sin podcast som är Sveriges mest populära med mer än en halv miljon lyssnare. Å ena sidan är tiden konkret: klockan som oundvikligen tickar framåt, sekunderna som går. Å andra sidan är tiden obegriplig. Ett år kan passera i rasande fart, ett kort ögonblick av fasa kan vara i en evighet. Tiden är en gåta, att försöka förstå den är att försöka förstå livet. Aldrig tidigare har duon varit så utlämnande som här. Genom sina träffsäkra analyser av sig själva och sin samtid levererar författarna insikter som är både inspirerande och underhållande, men också omskakande.

Fakta om Alex och Sigge

Alex Schulman och Sigge Eklunds podcast ”Alex & Sigge” har cirka 500 000 lyssnare varje vecka.

Sigge Eklund är även författare, regissör, journalist och tv-producent. Han har tidigare gett ut böckerna ”Synantrop” (1999), ”Den sista myten” (2002), ”Det är 1988 och har precis börjat snöa” (2005), ”Varulvsvalsen” (2007) och ”In i labyrinten” (2014).

Alex Schulman är författare, journalist, medieentreprenör och tidigare bloggprofil som även skrivit böcker som ”Skynda att älska” (2009) och ”Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött” (2011).

I fjol hade deras show ”Meningen med livet” med premiär. Nu är de aktuella med sin första gemensamma bok ”Tid”

Omdömen
”Alex och Sigge försöker ta kontroll över tiden”, Matilda Källén i GP. Läs recensionen här.

”Vi drömmer om att tiden ska upphävas”, Läs och lyssna på en intervju i Expressen här.

”Två ängsligt kärlekstörstande kulturmän”, Sam Sundberg i SvD, läs här.