Siv Wennberg, Jag sjunger ut!

Hovsångerskan Siv Wennberg, född i Timrå, under ganska små omständigheter berättar. Oförvägen och med en vilja av stålstuderade hon först pianospel. Spådd en lysande framtid som konsertpianist upptäcktes under studietiden att hon också hade talang för att sjunga. Under ledning av den legendariske sångpedagogen Arne Sunnergårdh utvecklades rösten till något unikt och hon gjorde en sensationell operadebut 1972. Därefter har hon haft en lång karriär som en av världens främsta dramatiska sopraner i musik av framförallt Verdi, Wagner och Richard Strauss ofta tillsammans med världsstjärnor som Birgit Nilsson och Nicolai Gedda. I boken berättar Siv medryckande och frispråkigt om föreställningar, sångarkollegor och dirigenter, genier och dilettanter i operans värld.

 
Boken är rikt illustrerad med bilder från föreställningar såväl som ur privata album. Dessutom medföljer en CD med ett tvärsnitt av SIvs inspelningar.