Svenska Kalenderflickor & Män 2016

Sedan 2005 ger 1,6 & 2,6 miljonerklubben ut Svenska Kalenderflickorna, en fotokalender med starka kvinnor och män som porträtteras på sätt som vi inte är vana vid. 2016 års kalender presenterar flera av Sveriges mysiga, fina och fantastiska smultronställen.

I kalendern för 2016 möter vi intressanta och färgstarka personer som gör avtryck i sina respektive regioner. Ann Wilson från Let’s Dance för Helsingborg, naturfotografen Mattias Klum för Uppsala, regissören Richard Hobert för Stockholm, professor Carl Jan Granqvist och Alexandra Charles är några av de profiler som medverkar i kalendern.

Allt överskott från försäljningen av kalendern går denna gång till forskning på psykisk ohälsa, vår tids folksjukdom. Psykiska sjukdomar har intagit den första platsen bland orsaker till sjukskrivningar och kostar samhället 70 miljarder per år, enligt Lena Flyckt, docent och vice ordförande i Psykiatrifonden. Särskilt unga personer och kvinnor är drabbade; en av fyra behöver under sin livstid någon form av behandling mot depression, utmattnings- eller ångestsyndrom.

– Det här är ett stort hälsoproblem som berör oerhört många, både de som drabbas och deras anhöriga. Därför är det viktigt att vi snabbt får in mer pengar till forskning på området och vi hoppas kunna bidra genom försäljningen av vår kalender, säger Alexandra Charles, ordförande för 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

I 2016 års kalender medverkar:
Ann Wilson, jurymedlem i Let’s Dance, lärare, tränare och inspiratör
Carl Jan Granqvist, Gaby Borglund, Alexandra Charles, Bengt von Hofsten, Aila och Gunnar Andersson
Maria Larsson, landshövding Örebro, med maken Gunnar Larsson
Richard Hobert, regissör
Ulf Wagner, krögare Göteborg
Carolina Sandgren, operasångerska och sångsolist vid Göteborgsoperan
Elisabeth Nilsson, landshövding Östergötland
Louise Ridderström, vd för Louise Matupplevelse samt verksamhetsledare för Östgötamat
Carl-Otto Ottergren, vinodlare Köpingsbergs Vingård
Amir Kheirmand, Sveriges mästerkock 2014, Västerås
Cecilia Schelin Seidegård, landshövding Gotland
Kjell Lönnå, körledare, Sundsvall
Gert Tornberg, kontaktperson för 1,6miljonerklubben i Malmö, med Britt Bass och Mona Ovendahl
Mattias Klum, naturfotograf och författare, med hustrun Monika Klum, Uppsala
Barbro Lill-Babs Svensson, folkkär artist, Järvsö
Kerstin Granér, lokalpolitiker i Ljusdal

Share: