Ulrika Davidsson, Baka glutenfritt med Ulrika

Välkommen in i Ulrikas bakstuga!

Här får du lära dig hur du blir en hemmabagare som bakar nyttiga och glutenfria alternativ som smakar ljuvligt. Du kan fortfarande unna dig goda bakverk fastän du undviker gluten som många idag är känsliga för.

Förutom över 60 recept med goda bakverk får du, som nybörjare på glutenfri bakning, råd och tips på hur du lyckas med att jäsa degen så att den bli lika fluffig och fin som du är van vid trots att inget vete används. Ulrika använder ett flertal olika hälsosamma alternativ som havremjöl, bovetemjöl, rismjöl, kokosmjöl, mandelmjöl, jyttemjöl och teffmjöl samt fiberhusk istället för vete.
Riktigt goda matbröd, baguetter, limpor, tortillas, knäckebröd och pizzor hittar du här och Ulrika bjuder dessutom in till kakkalas med glutenfria tårtor, muffins, småkakor, cheesecake, kladdkakor och andra mjuka kakor som till exempel morotskaka och kardemummakaka – alla fantastiskt goda, och dessutom bakade utan socker!

Kostrådgivaren och hälsoprofilen Ulrika Davidsson är en av Sveriges mest produktiva kokboksförfattare med 19 utgivna kokböcker sedan 2006.

Mat är livet
Det viktigaste i livet för Ulrika är mat och matlagning. Hon har sedan
tonåren varit mycket matintresserad och uppskattat god och vällagad mat.
Tyvärr satte detta sina spår, och vid 30 års ålder hade hon en övervikt
på 30 kilo som var svår att bli av med, trots flera försök att gå ner i
vikt. I början av 2001 började Ulrika äta enligt GI-metoden och gick
ner genom att äta mer proteiner, fett och grönsaker och genom att dra
ner på kolhydraterna. Detta gjorde att intresset för näringslära väcktes
och hon utbildade sig till kostrådgivare.

Böcker
Ulrika Davidsson skapar recept i sina böcker som motiverar människor som
vill göra en livsstilsförändring. Ulrika har gett ut kokböcker med
inspiration för läsare som lever efter  kostplaner som tex GI, LCHF, Detox, Rawfood och 5:2 fasta. Ulrikas böcker har getts ut i tio länder däribland alla nordiska länder, Baltikum och USA.

Ulrika Davidsson är under 2014 aktuell med boken ”Hälsosam Familj på 30 dagar” (Tukan förlag) och ”Kickstart med Ulrika” (ICA bokförlag). Fler av Ulrikas böcker hittar du här.

Föredrag och klienter
Ulrikas stora kunskaper kring viktnedgång och hälsoeffekter genom
kosthållning gör henne till en flitigt anlitad föredragshållare och
receptkreatör för flera ledande Svenska medier. Ulrikas engagemang och
långa erfarenhet av att arbeta med klienter gör henne ständigt
uppdaterad kring aktuella hälsofrågor.

Hälsoresor
Ulrika Davidsson anordnar tillsammans med norska researrangören Alfatur hälsoresor
två gånger per år. På resorna lagar Ulrika hälsosam mat tillsammans med
deltagarna och föreläser om hälsa och viktnedgång.

Ulrika Davidsson har tillsammans med rederiet Destination Gotland tagit fram en hälsosam meny som sedan 2012 serveras under etiketten ”Ulrikas Val” på alla fartyg i Destination Gotlands flotta.

Egen restaurang
Ulrika Davidsson öppnade sommaren 2013 sin restaurang ”Hemma hos Ulrika”
lokaliserad i Rone på södra Gotland. Restaurangen har öppet onsdag till
fredag från juni till augusti. I köket står Ulrika för den hälsosamma
maten och gästas av intressanta och namnkunniga profiler.

Följ gärna Ulrika på facebook
– See more at: https://ulrikadavidsson.se/om-ulrika-davidsson#sthash.7BuRt5hN.dpuf

Kostrådgivaren
och hälsoprofilen Ulrika Davidsson är en av Sveriges mest produktiva
kokboksförfattare med 19 utgivna kokböcker sedan 2006.
Mat är livet
Det viktigaste i livet för Ulrika är mat och matlagning. Hon har sedan tonåren
varit mycket matintresserad och uppskattat god och vällagad mat. Tyvärr satte
detta sina spår, och vid 30 års ålder hade hon en övervikt på 30 kilo som var
svår att bli av med, trots flera försök att gå ner i vikt. I början av 2001
började Ulrika äta enligt GI-metoden och gick ner genom att äta mer proteiner,
fett och grönsaker och genom att dra ner på kolhydraterna. Detta gjorde att
intresset för näringslära väcktes och hon utbildade sig till kostrådgivare.
Böcker
Ulrika Davidsson skapar recept i sina böcker som motiverar människor som vill
göra en livsstilsförändring. Ulrika har gett ut kokböcker med inspiration för
läsare som lever efter  kostplaner som tex GI, LCHF, Detox, Rawfood och
5:2 fasta
. Ulrikas böcker har getts ut i tio länder däribland alla nordiska
länder, Baltikum och USA. Fler av Ulrikas böcker hittar du här.
Hälsoresor
Ulrika Davidsson anordnar tillsammans med norska researrangören Alfatur hälsoresor två gånger per år. På resorna
lagar Ulrika hälsosam mat tillsammans med deltagarna och föreläser om hälsa och
viktnedgång. Ulrika
Davidsson har tillsammans med rederiet Destination Gotland tagit fram en
hälsosam meny som sedan 2012 serveras under etiketten ”Ulrikas Val” på alla fartyg i Destination
Gotlands flotta.
Egen
restaurang

Ulrika Davidsson öppnade sommaren 2013 sin restaurang ”Hemma hos Ulrika” lokaliserad i Rone på södra
Gotland. Restaurangen har öppet onsdag till fredag från juni till augusti. I
köket står Ulrika för den hälsosamma maten och gästas av intressanta och
namnkunniga profiler.

 

Kostrådgivaren och hälsoprofilen Ulrika Davidsson är en av Sveriges mest produktiva kokboksförfattare med 19 utgivna kokböcker sedan 2006.

Mat är livet
Det viktigaste i livet för Ulrika är mat och matlagning. Hon har sedan
tonåren varit mycket matintresserad och uppskattat god och vällagad mat.
Tyvärr satte detta sina spår, och vid 30 års ålder hade hon en övervikt
på 30 kilo som var svår att bli av med, trots flera försök att gå ner i
vikt. I början av 2001 började Ulrika äta enligt GI-metoden och gick
ner genom att äta mer proteiner, fett och grönsaker och genom att dra
ner på kolhydraterna. Detta gjorde att intresset för näringslära väcktes
och hon utbildade sig till kostrådgivare.

Böcker
Ulrika Davidsson skapar recept i sina böcker som motiverar människor som
vill göra en livsstilsförändring. Ulrika har gett ut kokböcker med
inspiration för läsare som lever efter  kostplaner som tex GI, LCHF, Detox, Rawfood och 5:2 fasta. Ulrikas böcker har getts ut i tio länder däribland alla nordiska länder, Baltikum och USA.

Ulrika Davidsson är under 2014 aktuell med boken ”Hälsosam Familj på 30 dagar” (Tukan förlag) och ”Kickstart med Ulrika” (ICA bokförlag). Fler av Ulrikas böcker hittar du här.

Föredrag och klienter
Ulrikas stora kunskaper kring viktnedgång och hälsoeffekter genom
kosthållning gör henne till en flitigt anlitad föredragshållare och
receptkreatör för flera ledande Svenska medier. Ulrikas engagemang och
långa erfarenhet av att arbeta med klienter gör henne ständigt
uppdaterad kring aktuella hälsofrågor.

Hälsoresor
Ulrika Davidsson anordnar tillsammans med norska researrangören Alfatur hälsoresor
två gånger per år. På resorna lagar Ulrika hälsosam mat tillsammans med
deltagarna och föreläser om hälsa och viktnedgång.

Ulrika Davidsson har tillsammans med rederiet Destination Gotland tagit fram en hälsosam meny som sedan 2012 serveras under etiketten ”Ulrikas Val” på alla fartyg i Destination Gotlands flotta.

Egen restaurang
Ulrika Davidsson öppnade sommaren 2013 sin restaurang ”Hemma hos Ulrika”
lokaliserad i Rone på södra Gotland. Restaurangen har öppet onsdag till
fredag från juni till augusti. I köket står Ulrika för den hälsosamma
maten och gästas av intressanta och namnkunniga profiler.

Följ gärna Ulrika på facebook
– See more at: https://ulrikadavidsson.se/om-ulrika-davidsson#sthash.7BuRt5hN.dpuf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *