Katarina Mannheimer, Dit hjärtat längtar

Denna bok handlar om självkännedom och om resan tillbaka till oss själva, till den sanna grundpersonligheten som gömmer sig bakom egot. Utgångsläget är att personlig och andlig utveckling sker genom att vi lär känna våra känslor, vårt ego och dess strategier.

Boken riktar sig till den som gör, eller vill göra, ett psykologiskt och andligt arbete med sig själv. Den kan ses lite som en resehandbok där Katarina själv har besökt alla platser. ”Dit hjärtat längtar” är en bok jag längtat efter. Ett andligt och psykologiskt smörgåsbord, där varje anrättning smakar hemlagat. Recepten kombinerar Katarinas stora kompetens inom psykologi med hennes egna livslånga andliga läroresa. Naket, klokt och ödmjukt låter hon ögonblick ur sitt eget liv belysa och åskådliggöra många av dom centrala begreppen i boken. Det blir närgånget, levande och upplyftande.

Boken riktar sig till den som gör, eller vill göra, ett psykologiskt och
andligt arbete med sig själv. Den kan ses lite som en resehandbok…

Katarina Mannheimer är filosofie doktor i socialt arbete och har arbetat
som universitetslektor vid Stockholms universitet. Hon är även utbildad
inom ett antal terapeutiska metoder och tekniker. I dag arbetar
Katarina främst som psykodynamisk samtalsterapeut och som hypnosterapeut
i Stockholm. Hon arbetar även som kursledare, föreläsare och
meditationslärare. Parallellt med sin nästan 25 år långa akademiska resa
har Katarina gjort en minst lika omfattande andlig och psykologisk
sådan. Hon brinner för att dela med sig av vad dessa olika världar kan
bidra med för vår läkning, självkännedom och förmåga att älska både oss
själva och varandra.

Omdömen
”Är du intresserad av att förlösas från det som gör ditt liv svårt ibland, så är boken en sann vän att hålla i handen under resan. Både i stiltje och i storm.”/Björn Natthiko Lindeblad, Civilekonom, meditationslärare, föreläsare samt fd Thailändsk skogsmunk