Emil Maxén, seriealbumet Stor-Jobal från Krokjala

Emil Maxén, är 27 år från Timrå och tecknare. Han har jobbat på seriealbumet
Stor-Jobal från Krokjala på fritiden i cirka tre år och nu är det dags för publicering.

Den stornäste enstöringen Stor-Jobal hankar sig fram på att plundra ödekåkar i Inälvsdalens obygder. En dag råkar han stjäla en trollsäck med kraften att blanda samman allt animaliskt man stoppar i den. Med den förhäxade säckens hjälp är Stor-Jobal snart på god väg att bli en rik och mäktig man i bygden, men inte utan vissa komplikationer…

Inspirerad av såväl platser och kulturlandskap längs Indalsälven, som av gammal folktro, filmen Dunderklumpen och medeltida fabeldjur, har illustratören Emil Maxén skapat en skräckserie för alla åldrar med rötterna i Mellannorrlands sura jordar.

Se ut utdrag ur albumet här.