Björn Persson, Synden straffar sig själv.

Björn Persson har nu kommit med sin tredje bok, Synden straffar sig själv, i genren burleska kriminalromaner.

Som vanligt utspelar sig dramat i den mellannorrländska staden. Huvudkaraktärerna Lennart ”Lenny” Eriksson och kriminalinspektörerna Stig Elofsson och kollegan Bo Nilson är såklart med i boken. En ny person är den osympatiske stjärnadvokaten Jens Rudner. Han står på busets sida och får oftast sina klienter frikända. Varför kan man undra? Har han en hållhake på den kvinnliga domaren? Stig och Bo har fått en ny chef, Ellen Lind men varför hon fått jobbet är en gåta eftersom hon inte kan någonting om polisarbete. Kriminalarna får ta över en utredning om sexdejting på nätet. Men vad håller de kärlekstörstande medelålders damerna i hög ställning på med, någon börjar utpressa dem, lägger ut bilder i deras mail?  Så försvinner advokat Rudner och en av ligamedlemmarna hittas mördad. Allt ställs på sin spets, tempot ökar i boken, många lösa trådar ska knytas ihop.

Detta är författaren väldigt skicklig på att få ihop. Han har ju sina motvilliga huvudkaraktärer till hjälp. Språket är mustigt, svordomarna duggar tätt men humornivån är hög. Som vanligt så fnissar jag åt tokigheterna och förfäras över våldet.

Läs gärna hans två tidigare böcker, Synden straffar sig själv och Hålla tand för tunga.

Monica, Vängåvans kulturtant