Lars T Johansson, Erik Nyberg, m fl – 90 limerickar från Västernorrland – En livad resa i tid och rim

90 limerickar från Västernorrland – En livad resa i tid och rim

Lars T Johansson, Erik Nyberg, Nils-Gunnar Nilsson, Per Nordgren och Leif Mattisson har skrivit 90 limerickar på ortnamn i Västernorrland. MJag har läst allihop och fnissar förtjust och blir synnerligen imponerad över den skaldekonst och humor författarna besitter. Så läs och njut och följ med på en resa runt läönet med underbara små stopp hos professorer i Torpshammar, charmörer i Hjälta, pyromaner i Frök, sotarelärlingar i Liden, vårdsläsa cyklister i Myre, pilska bönder i Näs och en buddhist-änka i Harv. Bland annat.

En yster kvartett från vårt län
åt limerickkonst gav sig hän.
Jag skrattat och flabbat,
mitt huvud är drabbat
av limerick-läsar-migrän

/Jacke Sjödin

Share: