Christian Beijer

Christian Beijer arbetade som kläddesigner, men övergick till måleri. Han brukar kategoriseraras som popkonstnär, men det kan också kallas fotorealism, illustration eller ”hard edge”-artat teknokratiskt influerat måleri. Beijers okonventionella måleriteknik, utan sneglingar på samtida svenskt måleri, kan vara bidragande till det stora publikstödet, med utsålda utställningar som följd. Huvudinspirationen kommer från serievärlden, cineastiskt bildspråk och mycket kan direkt härledas till musikens förtrollande universum. Inspirationer såväl från jamaikanskt 70-tal som Sci-Fi. Han är närmast besläktad i stil med kollegor i Frankrike och Amerika, där subkultur haft en större inverkan på samtida konst.

Christian Beijer har fått pryda Sundsvalls stadskyrka med verket Guardian Angels. Målningen på bilden, ”New Guinea warrir” hänger i IN: gallerian vid Clas Ohlsson.

Han har formgivit två vodkaflaskor. Den norska Heavy Water och den svenska DQ Vodka. Ytterligare designer och design av CD-konvolut mm ingår också i Christians register. Han jobbar även med inredning av offentliga lokaler och restauranger.