Hin Håle, Varg

Vad är det som gör en människa till ett rovdjur? Arv? Miljö? Eller en kombination? Kan händelser i en barndom rentav skapa en våldtäktsman, en mördare? VARG – en norrlandsdeckare om försvinnande, mord och en brutal uppväxt. En varg är ett rovdjur, högst upp i näringskedjan. Den frågar ingen om lov, och lever efter sin egen regelbok.

När Maja försvinner, inser Jämtlandspolisen så småningom att de har med ett mänskligt rovdjur att göra och inleder jakten. Men står den här vargen verkligen högst upp i näringskedjan? Större, ännu brutalare krafter intresserar sig för vår varg när han blir för oförsiktig, och den Tjetjenska maffian ser sig tvungna att agera. In i vargjakten ramlar IT-miljonären Ragnar ”Ragge” Jokk av en slump.

Jämtlandspolisen, med Stig Akselsson och Lena Olsson i spetsen, utreder fallet konventionellt medan Ragge tar hjälp av hackern och IT-säkerhetsexperten Blixten för att utreda med mer okonventionella metoder.

VARG utspelar sig i Jämtland och Västernorrland, och är en hårdkokt historia om Ragge, Blixten, Stig och Lena och de andra poliserna i Östersund. VARG är också den första i en serie böcker.

Hin Håle är en pseudonym för två manliga författare.