Anna Hedenmo, gäst på Bokens Afton 11 april

Anna Hedenmo är en av Sveriges mest välrenommerade journalister. I flera decennier har vi sett henne grilla politiker och andra i tv-program som t ex Agenda i Sveriges Television. Vi har också följt hennes rapporteringar i nyhetssändningar och som nyhetsankare i Aktuellt och Rapport samt sett henne intervjua kända personer i tv-programmet Min sanning.

I en tid när nyhetsflödet kan kännas överväldigande, där sociala medier spelar en allt större roll och katastrofbevakning har blivit en del av vår vardag, behöver vi förstå hur journalistiken fungerar.

I sin bok, Uppdrag sanning, tar hon oss med bakom kulisserna och delar med sig av sina erfarenheter och ger en inblick i vilka överväganden man tvingas göra när man står inför en direktsändning, hur man får mediatränade politiker att tala klarspråk och hur man som journalist vågar ställa de obekväma frågorna.

Bokens Afton
Möt Anna Hedenmo på Bokens Afton 11 april,  kl 18.30. Biljetter (120 kr) finns i kassan nu. Endast förköp.