Hanne Kjöller, 23 saker som jag vill att ni påminner mig om när jag blir äldre

Veckopress, familjesidor och självbiografier kryllar av berättelser om hur underbart det är att åldras. Men i samma publikationer finns också vittnesmål om åldernojor, krämpor och funktionsförluster. Frågan om det är härligt eller förfärligt att bli äldre har alltså flera svar. Men åldrande är likväl inget vi väljer det är något som i bästa fall blir. Alternativet är inte evig ungdom. Det är döden. Att fråga sig om åldrandet är lustfyllt eller inte är därför ungefär lika meningsfullt som att fråga sig om det är kul att kissa eller att vi sover en stor del av våra liv. Det bara är. Från den dag vi föds till den dag vi dör. Det är mellanrummet däremellan vi har att hantera. Och att göra det bästa av. Därför bör energin riktas mot hur man gör för att inte gamla till sig , som den 105-åriga bloggaren Dagny Carlsson så träffsäkert formulerat värdet av att hålla igång kropp, huvud och socialt liv.

I den här boken har skribenten Hanne Kjöller samlat sina tankar om hur hon vill och inte vill åldras. Hon listar ett antal saker som hon önskar bli påmind om från nutid till sluttid. Även om kom-ihåg-listan är skriven till hennes eget framtida jag och inte till alla som avverkat halva sina liv finns något att hämta för alla läsare.