Mattias Edwardsson, gäst på Bokens Afton 12 nov

Hur långt skulle du gå för att skydda din familj? Och hur väl känner du egentligen dina barn?

De är en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De bor i en fin villaförort utanför Lund och på ytan tycks deras tillvaro perfekt. Men en dag raseras allt. Stella anklagas för mord och hamnar i häktet.

Kvar finns de förtvivlade föräldrarna som inte förstår vad som har hänt eller vad de ska ta sig till. De är båda beredda att göra allt för att hjälpa Stella, men frågan är bara om de egentligen känner sin dotter. Eller varandra.

I tre olika delar får vi följa fadern, modern och dottern, och bit för bit avslöjas sanningen om vad som egentligen hände.


Mattias Edvardsson har skrivit en oavlåtligt spännande roman som skildrar varje förälders mardröm. En helt vanlig familj handlar om tre människor som tror sig känna varandra men lever i olika världar. Och den fina linjen mellan rätt och fel, lögn och sanning. Den har redan sålts till 29 länder.

MATTIAS EDVARDSSON bor utanför Lund med fru och två barn. Han har tidigare gett ut En nästan sann historia som älskades av läsarna. När han inte skriver böcker arbetar han som gymnasielärare i svenska och psykologi.

Mattias Edvardssons hemsida hittar du här.

Sagt om boken
”… det är oavbrutet nagelbitande spännande … Mattias Edvardsson skriver helt enkelt med ett psykologiskt driv som imponerar. Gestaltningen är så trovärdig att det är som om en nära vän vore med i historien. Intrigen är också så skickligt upplagd att man inte förrän på de sista sidorna får reda på hur allt gick till och då blir man verkligen överraskad på alla plan.”
/Norra Skåne

”Men även om En helt vanlig familj är spännande så är det något annat som
gör att den lever kvar efter att jag läst ut den. Den berör mig starkt,
faktiskt så starkt att jag får tårar i ögonen stundvis. Beskrivningen
av föräldraskap och hur barn utvecklas är klockren. Nu har jag en dotter
på 18 år, bara ett år yngre än Stella, och det gör förstås sitt till
att berättelsen kommer så nära mig. En helt vanlig familj är både
fascinerande och tankeväckande. I vanlig ordning ser jag nu fram mot nästa bok av Mattias Edvardsson. Och har ni inte läst något av honom så är det hög tid.”
Läs hela recensionen i Lottens Bokblogg, här.

”Att vi har en ny stjärna på den svenska romanhimlen råder det ingen tvekan om”, skriver Conny Palmkvist i Boktugg, läs här.

Bokens Afton
Mattias Edvardsson är gäst på Bokens Afton, måndag 12 nov kl 18.30, tillsammans med Dag Öhrlund.