Christina Erikson, gäst på Bokens Afton 4 dec


En mördare som leker med polisen, som ständigt ligger steget före. En rad brutala kvinnomord får kommissarie Elias Svensson att vända sig till författaren Cornelia Lind för att förstå mördarens psyke. Cornelia har egna, personliga erfarenheter som kan komma till nytta, men som samtidigt försätter henne i livsfara. Under tiden rör sig en annan kraft i skuggorna. Någon som utger sig för att vara en vän.

Din vän Forsete är den första boken i Christina Eriksons nya serie spänningsböcker där människans inre hemligheter drivs upp till ytan.

Om Christina Erikson

Christina Erikson, är deckarförfattare och entreprenör. Hon är utbildad operationssjuksköterska men omskolade sig och tog en fil. kand. i medie- och kommunikationsvetenskap.

Hon bokdebuterade år 2014 med Morsarvet och året efter kom uppföljaren En god gärning. Båda böckerna utspelar sig i Kungsör i Västmanland.

Under 2014 inledde hon ett samarbete med författaren och föreläsaren Thomas Erikson, vilket resulterade i två böcker om begravningsentreprenör Rita Benson. 2015 släpptes första delen Av jord är du kommen och sommaren 2017 släpptes andra delen Dödgrävarens dotter. Samarbetet övergick snart från intensivt skrivande till kärlek, och de gifte sig i maj 2017.

2017 skrev Christina Erikson ett tvåbokskontrakt med Albert Bonniers förlag. Den första boken, Din Vän Forsete, gavs ut i september 2018.

Bokens afton
Christina Erikson är gäst på Bokens Afton, 4 dec, kl 18.30, tillsammans med Lina Bengtsdotter. Biljetter finns i kassan nu.