Maria Hamberg, Allt under himmelens fäste

Ingvar är en av de ensammaste människorna i världen. Han har levt mycket nära sina föräldrar och nu när de dött och lämnat honom ensam har han bara sin lägenhet och sitt monotona jobb. Han vaknar. Går till jobbet. Minns sina döda föräldrar.

En dag står Ivana utanför hans port. En frusen tonårstjej som inte verkar veta vart hon ska ta vägen. Hem kan hon i alla fall inte gå. Det blir början på en ordlös gemenskap.

Allt under himmelens fäste är en vacker och varm roman om två människor som sakta finner förtroende för varandra och blir vänner – en modern julsaga.

Sagt om boken

”…en svidande stark studie i ensamhetens och utstötthetens psykologi men också en modern saga om vänskap när den är som minst väntad.”
//Katarina Östholm, Mittmedia

Läs hela Katarinas recension här.

”I Allt under himmelens fäste får gemenskap och solidaritet ge magi
åt arbetarrealismen. Maria Hambergs nya roman är evangelium mer än
arbetsplatsskildring. (…) Den glöder både värkande och vackert.”
/Bodil Juggas, Arbetarbladet

”Och där i de förlängda ögonblicken av helt vanligt finnas till, fångar hon omfattningen av ödsligheten men också det storslagna i människan som får henne att fortsätta skapa sig mening även där ingen tycks finnas. Det är det riktigt fina med den här korta och koncisa romanen.”
/Jenny Aschenbrenner, Svenska Dagbladet

Maria Hamberg är född 1954 och bor i Ullånger i Ångermanland. Hon har bland annat arbetat som svetsare, järnverksarbetare och lastbilsmontör och är nu verksam som frilansskribent och författare. Hennes senaste romaner Greklandssommaren, Drömfabriken, Till min allra bästa vän och Allt under himmelens fäste har alla rosats av kritikerna. 2012 tilldelades Maria Hamberg fackföreningsrörelsens Ivar Lo-pris och 2018 Birger Normanpriset.