Några juldeckare

Sundsvalls Tidning tipsade i måndagens tidning om tio kriminalromaner. Jag har läst lite drygt hälften av dessa och jag skulle speciellt vilja nämna tre böcker som är speciellt läsvärda.

Arne Dahl levererar alltid, om man som läsare är förtjust i intrikata intriger och tät spänning med  många oväntade turer och en upplösning där
författaren som vanligt skruvar upp tempot och spänningen till högsta nivå. Läs Mittvatten!

Sharon Bolton

Sharon Bolton var gäst på deckarfestivalen här i Sundsvall i början av november. Jag läser med förtjusning hennes böcker. Den här gången ger hon ut en thriller med en ganska otäck historia om barn som begravs levande. Boken övergår så småningom i skräck med magiska inslag. Mycket läsvärd.

Islänningen Ragnar Jónasson var också en av gästerna på höstens deckarfestival. Han är ganska okänd utanför Island. Det här är en polisroman men med en polis som precis ska ta ut sin pension när hon får ett sista fall, som inte slutar så lyckligt för henne. En mycket läsvärd kriminalroman.

Thomas Mullen fick Svenska Deckarakademins pris för bästa till svenska översatta utländska kriminalroman. Den ska jag läsa i julhelgen.

Läs gärna tipsen och recensionerna i ST, måndag 17 dec. Här är listan,

Thomas Kanger
Mannen som kom tillbaka

Minns att du ska dö
Åsa Bonelli

Arne Dahl
Mittvatten

Sharon Bolton
Hantverkaren

Anton Berg
De aderton

Karin Slaughter
Bilder av henne

Ragnar Jónasson
Mörkret

Mons Kallentoft
Himmelskriket

Thomas Mullen
Darktown

Anders de la Motte
Vintereld

Share: