Alexandra Pascalidou, Mammorna

Vi kommer från mödrarna. Alla mödrar genom historien har haft en sak gemensam – Från Moder Jord till Jungfru Maria och Moder Svea – de har sällan fått komma till tals. Tills nu. I den här boken får du möta 20 mammor bosatta i Sveriges fattigaste och mest utsatta områden, de som kallas no-go-zones . Från Rosengård till Rinkeby, från Kronogården till Kronoparken, från Hammarkullen till Gottsunda, från jordens alla hörn väver de samman världen i Sverige. Det är mammor som burit sina barn närmast hjärtat. Som väckts mitt i natten av poliser som berättar att deras barn mördats. Mammor som tvingats uppleva det värsta en mamma kan uppleva men också det bästa en mamma kan uppleva. Den här boken handlar om våldet och kampen men mest av allt om kärleken. Mödrarnas kärlek till barnen och en värld som ofta vänder dem ryggen. Den här boken ger röster åt dem som levt i tystnad och vrider strålkastarljuset mot samhällets skuggsidor. Det här är deras berättelser.

Anna Hedenmo, Min sanning
SvT
journalisten Anna Hedenmo som var gäst hos oss i våras med sin egen
bok, har nu dragit igång vårens djupintervjuer i SvT Min Sanning med
intressanta personer.

Söndag 6 jan, intervjuade hon Alexandra Pascalidou.
En intervju som bitvis blev ganska känslosam, men som gav en bild av
vad Alexandra brinner för och som hon även utvecklar i sin
Augustprisnominerade bok, Mammorna. Se intervjun här.