Aase Berg, Haggan


Thelma och Victor älskar bortom tid och rum. Men när Thelma inser att hon har varit värddjur åt ett utsvultet äktenskap, det vill säga älskarinna, förvandlas hon till Haggan. Hon krossar familjefasaderna och den förljugna idyllen, blottlägger klasskillnadernas gap, kulturbranschens narcissism och manlighetens skrävel om Frihet och Integritet. ”Haggan” är en roman för den som har fått nog av underordning i kärlek; en stridsskrift för kvinnlig frihet.

Aase Berg debuterade 1997 med diktsamlingen ”Hos rådjur”. Den följdes bland annat av en trilogi om moderskap, där den Augustnominerade diktsamlingen ”Forsla fett” ingick. Aase Berg är också litteraturkritiker. 2011 tilldelades hon Dagens Nyheters kritikerpris Lagercrantzen och 2012 tilldelades hon Aftonbladets litteraturpris.

Tidigare utgivning:
Hos rådjur 1997
Mörk materia 1999
Forsla fett 2002
Uppland 2005
Loss 2007
Uggla 2009
Liknöjd fauna 2011
Hackers 2015
Glädjehuset 2017 (tillsammans med Niklas Wahllöf)
På annat förlag:Människoätande människor i Märsta 2009

Sagt om boken
Anders Kapp, ”Blixt och dunder när Haggan drar ut i kri…”, läs hans recension här.
”En rasande attack mot män och tvåsamhet”, Sven Anders Johansson i Aftonbladet, lär här.