Emelie Schepp, vinnare av Årets deckarförfattare 2016, 2017 och 2018, är tillbaka med en ny kriminalroman om åklagare Jana Berzelius. Femte delen har nu kommit ut.

En regnig vårdag hittas en kvinna brutalt mördad i Norrköping. Det är det andra offret på kort tid. Omständigheterna är likadana, benen är hopsydda och kropparna hittas i Strömmen som flyter genom staden. Vem vill få dem att se ut som sjöjungfrur och varför?

När en ny kvinna anmäls saknad är det uppenbart för polisen att de har att göra med samma gärningsman. Åklagare Jana Berzelius som leder förundersökningen börjar snart hitta kopplingar till fallet Simon Norell, en ung man som mördat sin familj och sedan dess suttit inspärrad på rättspsyk i Vadstena. Men Simon vägrar att prata. Någon måste vinna hans förtroende innan tiden rinner ut, och den enda som kan göra det är mannen som rör sig som en hotfull skugga i Janas liv – Danilo Peña.

Broder Jakob är en kriminalroman om att tvingas möta sitt eget, våldsamma förflutna. Om syskonskap, relationer och försoning. Serien har sålt i över en miljon exemplar och blivit en stor internationell succé.

Sagt om Emelie Schepps böcker:


”Lyssna på barnen! Annars …”, Läs Anders Kapps recension här.

”… hon bygger upp en otäck klockan-tickar-skräck …”
/Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”En av de bästa deckarna jag läst någonsin.”
/Anna Jansson, författare

”Jana Berzelius är en fascinerande och originell karaktär som saknar motstycke i kriminallitteraturen.”
/Nerikes Allehanda

”Schepp kan jämföras med Jo Nesbø, båda skriver realistiskt men vrider till verkligheten.”
/Femina

”Och lycklig den som inte upptäckt Emelie Schepp förut …”
/Göteborgs-Posten