Teater: I huvudet på Alfhild Agrell

I huvudet på Alfhild Agrell

I HUVUDET PÅ ALFHILD AGRELL är en fri fantasi om bagardottern från Härnösand som blev en av sin tids mest uppskattade och spelade dramatiker.

Alfhild Agrell var samtida med Strindberg och Ibsen, men trots den hårda konkurrensen var hon under det tidiga 1880-talet den mest spelade dramatikern på Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm. Hon skrev om det som låg henne närmast hjärtat: kvinnans frigörelse och rätten till ett eget liv.

Denna lustfyllda föreställning rör sig mellan dröm och verklighet, Alfhild möter såväl Strindberg och Ibsen som Ellen Key och Victoria Benedictsson. Genom Alfhilds ögon får vi se fragment ur hennes pjäser och minnas hennes succéer.

Föreställningen handlar om Alfhilds liv och om hur hon som kvinna mötte motstånd och kritik. Den handlar också om hennes obändiga lust att skriva och hur hon till varje pris ville lyckas, bli bäst, och hur hon aldrig gav upp sina drömmar.

 

Mer info:
Erbjudande
Teater Västernorrland erbjuder Vängåvans Bokhandels Vänner ett se föreställningarna i Sundsvall i maj ett specialpris, se nedan. 
Sundsvall, Sundsvalls Teater:
Gäller föreställningarna 4 & 5 maj
Ord pris vuxen: 260:-
Vängåvans vänner pris vuxen: 200:-
Barn & ungdom: 80:-
  • Välj något av
    ovanstående datum och klicka på ”Köp biljett”
  • Välj fliken ”Partners”
  • Skriv koden ”Alfhild”
    och aktivera.
  • Lägg till antal
    biljetter och gå vidare med din bokning
Pjäsen har fått mycket fina recensioner från både DN och ST
efter premiären och jag kan bara hålla med om att den är klart sevärd😊
Dagens Nyheter
Sundsvalls Tidning (plusmaterial)

https://www.st.nu/artikel/recension/alfhild-agrell-ateruppstar-hos-teater-vasternorrland-med-fart-djup-och-drama-och-manga-skratt

Share: