Årets Selmapristagare, Arne Wickander

Årets vinnare av Selmapriset för alla de som ger ut sina böcker själva
är Arne Wickander med Den tredje punkarn som han kallar just för en
feelgood-roman för dropouts.

Punken sveper över landet i slutet av sjuttiotalet. Den når Bollmora, en förort söder om Stockholm. Där bor Bosse, Arne, Hasse och Lasse. De gör vad som faller dem in. Men den ohämmade impulsstyrningen är inte enbart av godo. Efter en spontan vadslagning ger sig en av dem ut på en vansinnesfärd. Arne Wickanders debut fångar känslan i punken. Det måste hända något. Hela tiden. Man spelar musik, gör egna tidningar och stjäl bilar med samma sorglösa frenesi. Idéerna är lika spretiga som frisyrerna och mycket slutar med polisingripande. Det är kreativt och destruktivt på samma gång och med mycket humor. En feelgood-roman för dropouts.

Sagt om boken
”En feelgood-roman för dropouts. och efter att ha läst den kan jag nog tycka att det är en bra beteckning. Inte minst var läsningen en viss nostalgitripp för mig själv; var aldrig någon riktig punkare i klädsel, uppväxt och beteende men är en fan av mycket av musiken”. Läs Anders Kapps recension här, där det även finns en länk till spellistan, ”Den tredje punkarn”.