Jessica Storbjörk, Josefine och Kronprinsen

Jessica Storbjörk

Nu  har Jessica Storbjörk, släppt sin feel-good roman, Josefine och Kronprinsen.

”Utan att hon märkt det stod plötsligt Adam alldeles bredvid henne. Hon hoppade till av förvåning och vände sig mot honom lite väl hastigt att hon kom för nära och råkade knuffa till honom. Båda höll på att ramla omkull men Adam fann sig snabbt och tog stöd i bordet. Han drog henne intill sig så att hon stod med näsan mot hans bröst samtidigt som han fortfarande höll henne i ett fast grepp. Hon såg upp på honom och fick ett snett leende tillbaka. Han släppte henne snabbt men skadan var redan skedd.” Den stora dagen är här, Sveriges kronprins Adam ska delta vid ett möte på Josefines kommunikationsbyrå. Trots veckor av förberedelser går allt fel precis innan mötet ska börja, Josefines kollega är med i en bilolycka och tekniken för presentationen fungerar inte. Dessutom blir den vanligtvis pratglada kommunikatören nästan mållös när kronprinsen anländer till kontoret. Mötet blir trots allt detta en succé, men irriterande nog faller Josefine för den stilige prinsen. Hon, som vanligtvis vet bättre än att jaga efter killar hon vet att hon inte kan få, begraver sig i arbete. Samtidigt, på andra sidan ett regnigt Stockholm, tänker kronprinsen på det rödhåriga yrvädret med fräknar på näsan som han träffade vid ett möte på en kommunikationsbyrå några veckor tidigare.

I hennes tidigare bok, Rosenträdgården, och tio andra noveller får du möta kvinnor i olika faser i livet.

Om några av novellerna 
I novellen Överlevaren träffar du änkan Jonna som bearbetar sin sorg och hittar en övergiven kattunge.
I Hälsohemmet kommer journalisten Mona till hälsohemmet Skogsgläntan för avkoppling. Där kastas hon rakt in i ett mysterium som innebär fara för hennes eget liv och hon får inte den vila hon så väl behöver.
I Rosenträdgården hittar du Maj som får hjälp av en trevlig trädgårdsmästare för att anlägga den perfekta trädgården.

De övriga novellerna i samlingen är,
Den röda stugan
Gammal kärlek
Bland tårtor och kanapéer
Fröken Sols känsla för kaffe
Medan höstlöven faller
Kärleksdrycken
Kommer tomten snart
Julcafé för ensamma hjärtan

Jessica Storbjörk bor i Sundsvall och driver Textbyggaren och Viola Bokförlag. Hon jobbar med allehanda textproduktion, bl a webbtext, content writing, korrekturläsning och reportage. Hon är utbildad webbredaktör och har jobbat som skribent i många år. Jessica är författare till barnboken Lelle kickar boll nästan som Zlatan och fantasyboken Alicia & Elixiret.

Jessica Storbjörks hemsida hittar du här.