Micael Lindberg, Ett annat liv

”Polis är på väg, håll linjen öppen!”

”Jag måste hjälpa min bror!” skrek Kent och släppte telefonen.

Hans hade problem med att hålla fast fadern i sitt vansinnestillstånd då han kämpade för sitt liv. Han verkade inte känna smärta och gjorde allt för att komma loss. Kent hann fram i sista sekund och slängde sig över honom och kopplade ett hårt grepp om huvudet. Fadern skrek som en galning och försökte bita sin son i armen. Kent var beredd på det och lyckades vrida sig undan.

Ett annat liv är en fasansfull historia om två små pojkars kamp mot övergrepp och missbruk. Vi får följa bröderna Hans och Kent på deras väg mot avgrunden i ett samhälle som redan i förväg dömt ut dem. Ett annat liv är Micael Lindbergs senaste bok.

 Micael Lindberg, som har sina rötter i Sveg, har gett ut tre böcker, Jasna, Tina – pappas lärling, och nu senast Ett annat liv.

Om Micael Lindberg
Bor: Sundsbruk, Sundsvall
Ålder: 55
Familj: Sambo och en son på 23 år, han bor i Kungälv
Blir arg: Orättvisor mot människor. Det kan störa mig. I synnerhet när det gäller skillnader mellan kvinnor och män.
Blir glad: Fiske, och när det går bra med böckerna.
Mat: Äter det mesta, men en god köttbit står högt på listan.
TV: Homeland är bra

Tidigare böcker

Jasna, en spänningsroman, med en annorlunda twist. En jakt med känslor som är proppad med händelser. En bok som ställer frågan hur mycket klarar en människa egentligen av under hård press.

Monica Gullman har läst boken
Jasna är bok två med kriminalkommissarie Tore Jönsson som huvudkaraktär. Han är en udda person men knivskarp i sitt yrke. Han älskar kvinnor men anser att kvinnor inom polisen inte ska jobba i yttre tjänst då de tillhör det svagare könet, de kan bli skadade, ska på sin höjd jobba med telefontjänst i polishuset. Manschauvinist och dessutom hypokondriker är något som kännetecknar Tore.

En ung man och kvinna är på väg till Kiruna där de hyrt en stuga. Mannen har kört från Göteborg och börjar bli trött. I höjd med Sollefteå somnar mannen vid ratten, de kör av vägen rätt in i skogen, kraschen blir våldsam, mannen dör. Kvinnan, svårt skadad försöker krypandes ta sig till vägen för att stoppa någon bil och få hjälp. Hon blir i nästa ögonblick överkörd av en bil som kommer i hög fart och hon dör.

Mannen som råkar köra på henne är Örjan Andersson, 21 år, student vid tekniska högskolan Chalmers i Göteborg. Han, en fattig student, ska få 5000 kr av en suspekt person för att köra en BMW med hemlig last till Umeå, lämna bilen där och ta tåget hem till Göteborg. Han får ABSOLUT inte öppna bagageluckan är den order han fått. Örjan kan inte ringa 112 och anmäla olyckan, han vet ju inte vad som finns bak i bilen och han smiter från olycksplatsen. Så kallas Tore Jönsson till olycksplatsen och utredningen om vad som hänt drar igång.

En bok fullproppad med händelser som ställer frågan, hur mycket klarar en människa egentligen av under hård press? Något som Örjan Andersson, Chalmersstudenten, får erfara när jakten på honom drar igång från flera håll. Han har fått ett pris på sitt huvud. En bladvändare, mycket välskriven, en handling som håller från första till sista sidan. Stundvis också känslosam. Boken skulle kunna blir en riktigt rafflande film

Micael Lindberg, bra skrivet!

Monica Gullman

1 kommentar på “Micael Lindberg, Ett annat liv

Kommentarer stängda.