Björn Brusell, Förändringen – så räddas vårt land

Björn Brusell har skrivit denna lättlästa och roande roman och det är svårt att lägga den åt sidan när man har satt ögonen i den. Författaren, tidigare journalist nu bosatt i Nederländerna, visar prov på ovanligt stor klarsyn och kunskap inom många områden.

Handlingen: Ett ungt akademikerpar startar ett politiskt parti Förändringspartiet (FÄP) där deras partiprogram är helt annorlunda än de traditionella partiernas. Hela etablissemanget fördömer deras politiska idéer. Men dessa unga människor är fast beslutna om att lyckas med sin politik och med hjälp av internet når de ut lavinartat. Folk gillar deras politik och efter tre månader har de trettiotusen betalande medlemmar som gör att de har en välfylld partikassa och därför kan gå vidare på den väg de slagit in på. Parets politik bygger på att få ner kostnadsläget för medborgarna, samtidigt som de med sina finurliga idéer räknar med att få ordning på budgetunderskottet, integrationen, sjukvården skolan och en del andra problemområden som samhället dras med. Under resans gång görs det mycket för miljön, där bland annat CO2-utsläppet reduceras avsevärt och ett femtiotal länder följer efter. Journalistiken, statsvetare, den etablerade politiken och andra experter anser att deras idéer absolut inte är genomförbara, utan bara skulle rasera landets ekonomi totalt. Men de är fast beslutna att genomföra sin politik och får mycket stöd från medborgare runt om i landet via internet, som de utnyttjar till hundra procent. Här visar författaren vilka enorma möjligheter internet har om man använder det på rätt sätt och etablissemanget som följer den gammalmodiga och traditionella vägen kan inte förstå eller förklara partiets framgångar med att få med sig medborgarna då de redovisar sin förändringspolitik som i ovanligt mycket skiljer sig från den traditionella politiken.

I den här fiktiva berättelsen får läsaren uppleva en politisk väg som aldrig prövats, men som kanske är genomförbar och den är absolut roande och uppiggande att läsa. Den som vill ha en förändring i politiken får här en fingervisning om hur det skulle kunna gå till för att ge människor ett bättre liv och framförallt en bättre ekonomi.

Nyckelord: förändring, politik, hållbarhet, klimatvänligt, besparingar, migration, invandring, livsstil, romantik, erotik.