Karin Bojs, Klickad

Bästsäljaren Karin Bojs första deckare! Karin Bojs är välkänd som vetenskapsjournalist och författare till bland
annat den Augustprisade fackboken Min europeiska familj: De senaste 54
000 åren. Nu har hon skrivit en deckare i vetenskaplig anda och det
märks att Karin Bojs kan sin sak. Hennes förmåga att göra forskning och
fakta lättillgänglig för den breda allmänheten kommer också väl till
pass när hon skriver skönlitteratur.

Samma vecka som årets Nobelpristagare avslöjas hittas Doris träningskompis död. Doris är vikarie på en stor tidning och får i uppdrag att rapportera om Nobelprisen. Som vikarie måste hon leverera många klick på artiklarna, annars åker hon ut. Men Doris kan inte släppa väninnans död. Hon är övertygad om att det var mord, och hon är den enda som vill gräva i händelsen. Omgiven av forskare med stora egon, nya rön om schizofreni och kreativitet, en gåtfull systematränare, en hjälplös men genialisk bror och en fullständigt ouppfostrad labrador gör Doris vad hon kan för att hålla cheferna nöjda och ta reda på sanningen om väninnans död.

Karin Bojs arbetade under lång tid som vetenskapsredaktör på Dagens Nyheter. Hon är hedersdoktor vid Stockholms universitet och har fått flera stora priser för sitt arbete, bland annat från Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och Nationalencyklopedin. 2015 belönades hennes bok Min europeiska familj med Augustpriset för bästa fackbok.

Se hennes hemsida här.