Simona Ahrnstedt, Bara lite till


En feelgood-romance om att finna sig själv, på en plats där man inte alls passar in. Storstadstjejen Stella är strandsatt på landet. På ett dygn har hon förlorat allt: sin fästman, sitt hem och sitt jobb. Efter att ha supit sig redlös, cyberstalkat sitt ex och fulgråtit inser Stella att hon inte kan vara kvar i Stockholm. Hon är pank, hungrig och vilsen. Det finns ett enda ställe där hon kan slicka sina sår. Ett kallt, smutsigt torp på landet. Omgiven av galna getter, truliga tonåringar och ett styck självgod ekobonde, som är oväntat bra på att kyssas, dras Stella in i konflikterna på den lilla orten Laholm. En fristående roman med den unika mix som kännetecknar Simona Ahrnstedt – humor, kärlek, samhällsengagemang och karaktärer som berör.

Simona Ahrnstedt, född 1967 i Prag, är författare, leg. psykolog och kbt-terapeut. Hon är en passionerad pionjär för den svenska romancevågen, anser att romance är den ulitmata feelgoodgenren, arbetar som konsult åt Bonnierförlagens förlag Lovereads och är medgrundare till Romanceakademin.

Efter att ha skrivit tre bästsäljande historiska kärleksromaner, ”Överenskommelser”(2010),”Betvingade”(2012), och ”De skandalösa”(2013), inledde hon 2014 en romanserie som utspelar sig i nutid. Den första delen,”En enda natt”, gjorde stor succé bland både läsare och kritiker och såldes till 19 länder. I USA fick den fantastiska recensioner. Ett år senare kom uppföljaren ”En enda hemlighet ”som Publishers Weekly kallade ”outstanding”, och 2016 släpptes ”En enda risk”. Hennes ”Allt eller inget”– en roman om kärlek, vänskap och kroppspositivism – har sålt över 100 000 exemplar i Sverige, belönats med guldbok och ska bli tv-serie. 2019 är hon aktuell med ”Bara lite till”, en feelgoodromance där hon för första gången låter handlingen tilldra sig på den svenska landsbygden. Simonas romaner är intelligent underhållning med passion, spänning och humor. Dessutom skiner hennes stora samhällsengagemang igenom i varje kapitel. Simona är övertygad feminist, passionerad fikaälskare och bor utanför Stockholm med sina två tonåringar. Hon skulle gärna jogga mer, men hinner inte på grund av allt sitt tevetittande.

Se hennes hemsida här.

Bokens Afton
Simona Ahrnstedt är gäst på Bokens Afton, 13 november, kl 18.30, tillsammans med Åsa Hellberg