Tessa Hadley, Sent på dagen

Alex och Christine, och Lydia och Zach, har varit vänner sedan tjugoårsåldern, långt innan de blev två gifta par. Nu trettio år senare lever de ett stilla medelklassliv i London – tills en förtvivlad Lydia en dag ringer från sjukhuset och berättar att Zach har dött av en hjärtinfarkt. Alla tre är överens om att Zach, med sitt generösa och jordnära sätt, var den oersättliga, den som de inte hade råd att förlora. Men istället för att de kommer varandra nära i den gemensamma sorgen, börjar ouppklarade problem och oförrätter från förr långsamt stiga upp till ytan. Med precision och stor inlevelse blottlägger Tessa Hadley de komplexa trådar som våra mest intima relationer består av.


Tessa Hadley har skrivit sex kritikerrosade romaner och tre
novellsamlingar. Hon bor i London och undervisar i kreativt skrivande
vid universitetet i Bath. Hon skriver också litteraturkritik i The
Guardian. Syskonen är Tessa Hadleys första roman på svenska.

Sagt om boken
”Tessa Hadley är både psykologisk realist och sedeskildrare. Det fastslår
Magnus Eriksson som har läst en ny roman av författaren till
”Syskonen”, om ett sorgearbete som splittrar istället för att stärka
banden i ett gammalt kompisgäng.” Läs hans recension i SvD här.