Jussi Adler-Olsen, Avdelning Q, Offer 2117

Jussi Adler Olsen

Avdelning Q håller som vanligt till i Köpenhamnspolisens källarrum, men står nu inför stora utmaningar. Dels vad gäller arbetet, men också på det personliga planet. Gruppens sammanhållande länk Rose har nämligen sjunkit ner i en psykos vars trådar leder långt tillbaka in ett mörkt förflutet. Ett förflutet där ett grymt brott kan ha begåtts.

Det har kommit ledningen till känna att uppklarningsstatistiken för Avdelning Q ligger långt under det förväntade. Utan Roses hjälp måste de tre återstående medlemmarna – den karismatiske ledaren Carl Mørck, mystiske Assad och det senaste tillskottet Gordon – kämpa för att övertyga dem om att de ska få fortsätta sitt arbete. Samtidigt hittas en äldre kvinna mördad i Kongens Have och en galen bilist har inlett en dödlig jakt på unga kvinnor, medan nya brott planeras på en helt annan plats. Har händelserna ingenting med varandra att göra, eller finns ett samband begravt någonstans?

Jussi Adler-Olsen, född 1950, arbetade som tryckare, bokhandlare,
journalist och förläggare innan han debuterade som författare 1997. Den
första kriminalromanen i serien om avdelning Q kom tio år senare.
Adler-Olsen har tilldelats en rad litterära utmärkelser, bland annat
danska De Gyldne Laurbær och Skandinaviska Kriminalsällskapets
Glasnyckeln. Hans böcker utkommer i 35 länder världen över.

Sagt om boken
Extra allt i Offer 2117”, Läs Anders Kapps recension här.