Lars Nylin, Ronald Åhman, Domslut. Fotbollens hjältar och syndabockar

Ingenstans beskrivs utövarna så ofta som hjälte eller syndabock som inom fotbollen.

I Domslut. Fotbollens hjältar och syndabockar skildras de som av någon anledning blivit just hjältar eller syndabockar, i vissa fall bådadera. Ett särmärke som kan bli livslångt, likt en tatuering. För vem har inte en åsikt om Diego Maradona, Zinedine Zidane, Jean-Marc Bosman och Hope Solo? Var också säker på att du stöter på Jose Mourinho – aldrig i avsaknad av någon syndabock! Liksom media, klubbägare och andra potentater som påverkar oss i valet av hjältar och syndabockar.

Lars Nylin (f.1958) är frilansjournalist och författare med rötterna i Sundsvall. Han skriver både musikartiklar och sportböcker och har gjort det till sin specialitet att skildra annorlunda idrottshändelser. Han har gett ut böcker som t ex Tusen svenska sportklassiker och Zlatan: hårda fakta.

Lars Nylins hemsida här.

Lars Nylin intervjuas på Julfestivalen, lördag 30 nov, av sportjournalisten Christer Jonasson.