Sofie Sarenbrant, Skamvrån

Sofie Sarenbrant

En flicka lägger sig på en spårvagnsräls i Bromma och sluter ögonen. I en annan del av Sverige hamnar en man i en djup grav i skogen. Ingen av deras nära och kära känner till den annalkande katastrofen. Kommer deras liv gå att rädda?

De två drabbade är inte bekanta, men har något livsavgörande gemensamt. Nu är det upp till kriminalinspektör Emma Sköld att hitta sambandet innan det är för sent. Fallet tar oväntade vändningar och blir mer personligt och skrämmande än hon kunde ana.

SKAMVRÅN är den sjunde delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. På ett unikt sätt skildras akuta samtidsfrågor som psykisk ohälsa och självmord. Vad vet du egentligen om dina närmaste?

Sofie Sarenbrant är känd för sina fängslande, moderna spänningsromaner. Hon debuterade 2010 med Vecka 36 och två år senare blev hon författare på heltid. Hennes serie om den karriärinriktade kriminalinspektören Emma Sköld har sålt i närmare två miljoner exemplar och till fjorton länder. Den tredje delen, Visning pågår, blev Sveriges mest sålda deckarpocket 2015. När Tiggaren släpptes 2016 etablerades Sofie Sarenbrant som Sveriges starkast växande författarskap. Året därpå kom den psykologiska thrillern Bakom din rygg, den första boken i en trilogi om tre frisörer på Östermalm. Syndabocken, den efterlängtade fortsättningen på Tiggaren, blev årets mest lyssnade ljudbok på Storytel 2018 samt vann Stora E-bokspriset.

Sofie Sarenbrant vann pris som Årets deckarförfattare 2019.

Sagt om boken
Anders Kapp har läst hennes bok, läs hans recension här.

”Fantastiskt spännande Det är oerhört skickligt och effektivt berättat. Man kan inte sluta läsa!”
/TV4 Nyhetsmorgon

”Oavbrutet spännande en deckare som höjer sig över mängden.”
/Bibliotekstjänst

Hon håller ett jäkla tempo, Sofie Sarenbrant. Här har vi en väl berättad kriminalhistoria; upptakten förbryllar, spänningen ökar och allt utvecklas i ett rasande tempo till ett crescendo.
/Ragna Fahlander, Mittmedia

Spännande och välskrivet.
/Björn G Stenberg, Upsala Nya Tidning

Riktigt, rasande ruggig … Språket är tajt, drivet framåt starkt … För dig som gillar riktiga nagelbitare.
/Kerstin Särneö, Tara

Varning: Läskigt bra.
/Blekinge Läns Tidning

”När det gäller att berätta om den ytliga samtiden finns det få som bräcker Sofie Sarenbrant.”
/Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”Njut av Sofie Sarenbrants tempo, den smarta dialoge och de kalla kårarna längs ryggen.”
/Femina Danmark

”Som alltid med Sarenbrant fastnar jag och sträckläser.”
/Ebba von Sydow