Julspecial

Bokens Afton Julspecial – ”Uppesittarkvällen”

Kvällen bjuder på två programpunkter

* Monica Gullman, Lotten Glans och Anders Larsson tipsar om det bästa ur årets utgivning
* Tom Österman berättar om sin bok om auktionen, som inte liknar någon annan, av Ingmar Bergmans hela kvarlåtenskap

Vi bjuder dessutom på 20% rabatt på alla böcker under kvällen

Ingmar Bergman – en sista föreställning

Detta är berättelsen om Sveriges genom tidernas mest omtalade auktion, försäljningen av Ingmar Bergmans kvarlåtenskap. En auktion som kom att färgas av att minsta sak berörts och ägts av mästaren själv. Ingmar Bergman hade bestämt att allting skulle säljas på auktion och i hans testamente var han tydlig: ”Detta är min bestämda önskan och får inte göras till föremål för någon form av diskussion eller något slag av känslomässigt rabalder”.

Tom Österman var ansvarig för auktionen och det kom att bli ett känslosamt arbete där frågan om ansvaret för att splittra ett svenskt kulturarv blev central. Själva auktionen blev allt annat än en stillsam föreställning. Dramatiken slutade inte med det sista klubbslaget.

Tom Österman har 30 års erfarenhet inom auktionsbranschen. Han började på Bukowskis redan 1987 och har även arbetat som förste intendent på Åmells konsthandel. Han köpte sitt första föremål på auktion redan som 5-åring och har sedan dess haft auktioner i blodet. Passionen till föremål och till auktioner har lett till att han nu har verkat i auktionsbranschen i hela sitt yrkesverksamma liv och sedan 2011 driver han auktionssajten Auctionet.com. Ingmar Bergman – en sista föreställning, är hans debutroman.

Bokens Afton
Kvällen börjar kl 18.30 och biljetter (125 kr) finns i kassan nu. Endast förköp.