Hanna Blixt, Glasveranda med sjöutsikt

Caroline Nilsson har läst och recenserat Hanna Blixts bok, Glasveranda med sjöutsikt.

När tonerna av hembygd, Jingle Bells och kärleken till Dalarna tar plats i en bok.  

Som en härlig blandning av Martina Haags Glada hälsningar från Missångerträsk och Bloms Masjävlar finns här en läsning med bakgrundstablå av dalahästar, folklore och julbestyr.  

Den här boken beskriver inte bara hemlängtan och kärleken till en hembygd, utan hyllar också en landsbygds – Leksands – charm och egenheter. Vi möter Nora som återvänder till hembyn efter en uppbrott från sin pojkvän i Stockholm. Hennes tänkta sejour blir starten på ett nytt liv i en stuga med glasveranda och sjöutsikt. På ett annat hörn av byn finns Torsten som träffat på författaren Claes som letar efter den perfekta storyn. Det tippar och tappar mot jul, och det blir en tid de alla sent ska glömma.  

Här är en författare som prövar sin feelgoodröst, och är på god väg. Med värme och humor används genrens tangenter flitigt och det blir för läsaren sammantaget en skön melodi av såväl kärlek, humor och feelgood.  

När lussekatterna står på bordet och en sävlig släkting tar till ordet,
ta då denna bok i hand och du ser en trevlig julfika gå i hamn. 

Caroline Nilsson