Christoffer Carlsson, Levande och döda

”Det var någon som ville ta död på pojkarna från Skavböke.”

Så sa man i trakten, efteråt.

Vid 1990-talets slut hägrar vuxenlivet för en grupp pojkar i den halländska byn Skavböke. Men så inträffar någonting: en av dem bestämmer sig för att ge sig av, en annan hittas ihjälslagen och snart mister ännu en livet. I polisutredningen återkommer ständigt två namn, Sander Eriksson och Killian Persson.

En het julidag mer än tjugo år senare sker ett nytt mord och det har återigen blivit farligt därute i Skavböke. Vidar Jörgensson vid Hallandspolisen söker efter den skyldige, men i de ljusa sommarnätterna har gränser börjat upplösas och underliga gestalter träder fram ur skuggorna. Porten mellan de levande och döda har öppnats.

LEVANDE OCH DÖDA är en berättelse om skuld, uppbrott och nåd. Det är den tredje delen i en svit med kriminalromaner från Halland.

Christoffer Carlsson

Christoffer Carlsson, född 1986 i Halmstad, är doktor i kriminologi och författare. Han fick stor uppmärksamhet för romankvartetten om Leo

Junker. Den osynlige mannen från Salem belönades med Svenska Deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman 2013. Järtecken kom ut i mars 2019 och blev Carlssons definitiva genombrott. Levande och döda är den tredje boken i Hallandssviten, där även Brinn mig en sol (2021) ingår.

Boken utkommer 2023 04 21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *