Fredrik Westin, Bottenklanger

Så kom den äntligen, Fredriks sjätte diktsamling.

”Bottenklanger är min sjätte diktsamling och den som jag tycker har krävt mest att formulera och sätta på pränt, den har också tagit längst tid att få till, genom pandemi, genom min pappas sista tid, genom ovanligt mycket av livet.”

Året (utdrag)

En viskning kommer från en nyutslagen hägg
Se här är jag, med allt, som jag behöver
Syrenen svarar och vässar samtidigt sin egg
Vi ska leva sida vid sida, tro på mig, vi är bröder

Bröder på samma sätt som Kain och Abel
Häggen den ska arkebuseras med sommarens sabel
Syrenen kvar i sin praktik, rusig av all makt
ensam på sin tron
Störtad av midsommarblomster och pion

Fredriks tidigare verk:
– Våta tårars eld – 100 haiku (2014)
– Sjörapport från inlandet (2016)
– Själamarker (2018)
– Till toner från pianoön (2019)
– Ateisten i skyttegraven (2020)

Recensioner

Monica Gullman har läst Bottenklanger.

Det damp ner en bok I brevlådan häromdagen. Fredrik Westins sjätte lyriksamling, Bottenklanger…
Nu har jag läst den, på mitt sätt, tre gånger.
Först en gång snabbt rakt igenom.
Sedan en gång till sakta för att förstå vad jag läser.
Därefter väldigt sakta, backar lite i texten, tar till mig orden, språket.
Försöker läsa mellan raderna, mitt i det svarta finns ljusglimtar, kärlek, ångest men också ett hopp som försiktigt spirar. Dikten, Året, är en favorit, den passar mig så bra just nu…sista raden….Ta vara på den tid du har……

Kan man bli förälskad i en bok? Ja… det kan man. Bottenklanger ligger på mitt sängbord nu. Jag kommer att läsa den många gånger. En dikt här en dikt där, låta mig beröras…

Så tack för att jag fick läsa din bok Fredrik Westin


Annabokmal.blogg.se har läst och recenserat Bottenklanger.

Hon skriver, ”En diktsamling som gör mig lite sorgsen, med sina bottenklanger av smärta och mörker. Men här finns också längtan, och en massa kärlek och hopp. Språket är berättande, påminner nästan om dagsboksformat. Kanske är det därför de är så lätta att fånga?

Läs hela recensionen här.

Beställ boken

Beställ boken genom att gå till vår webbshop här.

2 kommentarer på “Fredrik Westin, Bottenklanger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *