Kerstin Strömstedt, Vid regnbågens slut finns en katt

Ibland går det bara inte att få stopp på tankarna. De liksom tränger sig på och i en briljant katthjärna kan det bildas långa gångar av under och undringar. Kan till exempel ensamstående bilda en kö? Eller kan man vara släkt på nära håll om en bor i Tanumshede och den andra på Sydpolen? Orden är inte alltid vad de lovar eller utger sig för att vara.

Och sen det här med känslorna och nära-livet-upplevelserna, var kommer de ifrån? Kärlek, vänskap, sorg, svartsjuka, lycka och pirr och kurr i magen? Livet innehåller många passerade tomater men tänk inte på dem för en sak kan man vara säker på: vid regnbågens slut finns en katt.

Ett uppslag i boken

Författaren

Den 23 oktober 2022 reste Kerstin till katthimlen. Hon var då exakt elva år och sex dagar gammal och hade fått leva ett roligt och bra kattliv. Hon var en av Sveriges mest kända katter. Vid regnbågens slut finns en katt var hennes första bok, i vilken hon har tagit hjälp av Niklas Strömstedt och Lars Lerin. Det är en rikligt illustrerad bok om hur konstiga vi människor är, i alla fall om man ser tillvaron från en katts perspektiv.

Katten Kerstin har blivit ett fenomen på Instagram med över 90 000 följare. I två års tid har Kerstin – tolkad av Niklas Strömstedt – agerat kattfluencer på Instagram.

Men berättelsen är något mer än vardagliga anekdoter på sociala medier. Lyssna på Lars Lerin och Niklas Strömstedt i samtal med biskop Susanne Rappmann på Bokmässan 2022. Klicka här för att lyssna på intervjun.

Läs en intervju i Göteborgsposten med Niklas Strömstedt här.

Sagt om boken

»Tankarna kommer i ett flöde, de tar aldrig slut, i en briljant katthjärna, det finns hjälp att få med de sista formuleringarna av Niklas Strömstedt och tillsammans med Lars Lerins bilder bildar allt en oemotståndlig helhet. Detta är en bok för alla. Den är både idérik och full av humor.«
Bo Bjelvehammar, Opulens

1 kommentar på “Kerstin Strömstedt, Vid regnbågens slut finns en katt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *