Martina Johansson, Keto

Den kompletta ketobibeln – illustrerad matfakta samt kokbok.

Att följa en ketogen kost ger dig möjlighet att vara ditt friskaste jag. Kroppen använder fett som sin primära energikälla och du slipper hunger, sockersug och ett svajigt blodsocker. Keto på rätt sätt med bra råvaror är antiinflammatorisk och hjälper till att skapa en optimal hormonell miljö i kroppen. Men hur man lyckas med keto kan vara svårt att förstå och många missar de avgörande komponenterna.

I Keto – den kompletta boken om ketogen kost förklarar Martina Johansson på ett tydligt och lättförståeligt sätt vad du ska äta och hur du lyssnar på din kropp. Med hjälp av fallstudier beskrivs hur olika kroppar kan reagera och hur svårigheter övervinns.

Recension

Förra söndagens betraktelse handlade om lågkolhydratskost och att jag behöver läsa på lite mer om KNär jag besökte bokhandeln förra veckan så passade jag på att köpa några nya böcker. Kunskap är inte tung att bära och här finns både fakta och en hel del spännande recept att utforska.

I Ketoden kompletta boken om ketogen kost förklarar hon på ett tydligt och lättförståeligt sätt vad ketogen kost innebär och vilka råvaror som är antiinflammatoriska.

I boken får du information om hur du får i dig rätt mängd fett, rätt proteiner och alla andra näringsämnen du behöver. Lär dig hur du skruvar på fettförhållandena i stället för att räkna kalorier och hur du ska tänka gällande grönsaker, fett och olika slags protein. Med hjälp av en ketogen kost kan du prestera bättre, gå ner i vikt och helt enkelt må bättre!

Du kan äta lågkolhydratskost på flera olika sätt. Här utgår jag från LCHF som kan delas upp i tre olika delar. Strikt mindre än 20 gram kolhydrater/dag. Normalt 20-50 gram kolhydrater/dag och Liberalt 50-100 gram kolhydrater/dag. KETO är väldigt lik den strikta LCHF-kosten, men med ett tydligare fokus på att uppnå ketos. När vi äter färre kolhydrater använder kroppen fett som bränsle. Det kan sätta kroppen i ett metabolt tillstånd som kallas ketos.

”Martina Johansson, född 1984, är en svensk bloggare och författare till en rad böcker om hälsa och hormoner, bland annat Hormonstark, ”Hormonbiblarna” samt Hormonsmart mat och effektiv träning. Hon är också aktiv inom den Svenska Biohackerrörelsen samt förespråkare av så kallad ketogen diet, en kost med mycket fett och väldigt lite kolhydrater.” (Wikipedia)

Maud Granholm
Basilicablogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *