Anna Kuru, De ensamma

Ny fristående deckare efter den hyllade Kiruna-trilogin


Anna Kuru hyllades av läsare och kritiker för sin Kiruna-trilogi, Den första frosten, Norrskensnatten och Gryningsjakten. Nu släpper hon den första fristående romanen efter trilogin, De ensamma, som är ett koncentrerat familjedrama där små detaljer och gester antyder att det pågår något riktigt skrämmande.

Kiruna, 1975. Efter vårens våldsamma islossning har sommaren kommit, varmare än på många år. Utanför gruvstaden ligger ett ensamt hus längs en lång grusväg. Där bor Carina. Hon är fortfarande tonåring, men med pappan som arbetar hela dagarna och mamman som sjunker allt djupare in i sin sjukdom blir det hon som får ta hand om lillasystern. Ansvaret för familjen vilar på hennes axlar, men Carina vill bara bort därifrån, särskilt efter det som hänt.

På midsommaraftonen tar familjen båten ut på älven för att njuta av midnattssol och harrfiske, precis som de brukar. Men när natten övergår i dag har allt oåterkalleligt förändrats.

Författaren

ANNA KURU är en svensk deckarförfattare, född och bosatt i Kiruna. De ensamma är hennes första fristående spänningsroman efter den hyllade Kiruna-trilogin

Recensioner

LottensBokblogg har läst och recenserar här Anna Kurus senaste bok, De ensamma:

De ensamma är en välskriven och berörande roman. Jag tycker mycket om Anna Kurus sätt att berätta en historia. Det är sparsmakat, och man får som läsare tolka och läsa mellan raderna. Det finns ingenting överflödigt i berättandet, och historien går rätt in i hjärtat på mig. Det handlar om arvets betydelse och hur små händelser kan få förödande konsekvenser.

Läs hela recensionen här.

1 kommentar på “Anna Kuru, De ensamma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *