Cara Hunter, Mörkare än döden

”Cara Hunter har gjort det igen, hon blir bara bättre för varje bok och Mörkare än döden är hennes bästa hittills.” Kapprakt

Oxfordpolisen får larm om att en kropp har hittats på en enslig gård i utkanten av staden och kriminalkommissarie Adam Fawley beger sig till mordplatsen. Vad som först verkar vara ett inbrott som gått snett visar sig snart vara något mycket värre.

Polisen finner kopplingar till en högprofilerad utredning från flera år tillbaka där en familj slets isär av mordet på ett barn och ett påstått rättegångsfel.

När pressen får reda på kopplingen blir de som galna och plötsligt är Fawley och hans team under hårdare granskning än någonsin förr. Och när man gräver i det förflutna hittar man sannolikt några skelett.  

Författare

CARA HUNTER är en brittisk författare bosatt i Oxford. Hon debuterade med den hyllade spänningsromanen Hemmets trygga vrå där hon för första gången introducerade oss för kriminalkommissarie Adam Fawley. Mörkare än döden är den sjätte boken i serien om Adam Fawley.

Recension

Anders kapp har läst Cara Hunters Mörkare än döden. Här är hans recension

Det har hunnit bli kväll den 21 oktober 2018, klockan har passerat 21, Adam Fawley och hans fru Alex har avslutat kvällsmaten och de är lyckliga. För många år sedan och efter många försök fick de sonen Jake och hans död har länge kastat en skugga över deras liv. De hade nästan förlikat sig med att förbli barnlösa när Alex helt överraskande, en bra bit över fyrtio, blev gravid igen. Lily är nu tre månader och solstrålen i deras liv. Nästan samtidigt denna kväll ljuder ett skott från ett ensligt beläget hus utanför Oxford. Någon larmar och när inspektör Barnetson och polisassistent Puttergill kommer till huset tror de först på ett falsklarm; det är tyst och stilla, ingen öppnar när de ringer på. Så småningom får de ändå kontakt med en gammal man, Richard Swann, som tar med dem in i huset, hans fru Margaret finns på övervåningen. I köket väntar en horribel syn; en yngre manskropp nästan helt utan huvud, resultatet av ett hagelskott på mycket nära håll. Richard förklarar det med att han måste försvara sig mot en våldsam inbrottstjuv. Men det är mycket som inte stämmer med det gamla parets berättelser.

Cara Hunter har gjort det igen, hon blir bara bättre för varje bok hon kommer med och nya Mörkare än döden, som kommer ut i dag, är hennes bästa hittills.

Läs hela recensionen genom att klicka här.

1 kommentar på “Cara Hunter, Mörkare än döden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *