Marie H Lundh, Sarahs val


Sarah går domarutbildningen i Svea hovrätt och har skickats att döma vid en liten tingsrätt i Norrland. I lugnet mellan fjället och älven har hon vågat närma sig minnena från det förflutna, och även funnit kärleken.   

När Sarah kallas tillbaka till Stockholm ställs hon inför flera svåra val. Ska hon lämna Erik, pojkvännen som hon ser en framtid med, och sin mormor som inlett en knoppande influencerkarriär  eller ska hon stanna och ge upp drömmen om att bli domare? 

I huvudstaden finns också Christoffer, som krossade hennes hjärta men som nu vill ha henne tillbaka. Det andra året i Nordmyr är besluten att fatta flera och stora, men är Sarah verkligen redo att ta nästa steg?  

Sarahs val är den fristående andra delen i Nordmyrserien, en rolig roman med svärta som handlar om det vi alla ställs inför nödvändigheten att välja vår framtid och våra liv.

Marie H Lundh (f. 1977) är bosatt i en by i Västerbottens skärgård. Hon arbetade i över femton år som journalist och chef på det lokala mediehuset innan hon sadlade om för att arbeta med HR. De senaste åren har hon jobbat med personalfrågor och den administrativa sidan av domarutbildningen i Hovrätten för Övre Norrland, men är nu författare på heltid.

Recension

Anders Kapp: ”Skratt och gråt i Nordmyr”.

Nu kommer Marie H Lundh ut med Sarahs val, andra delen i hennes Nordmyrserie. När debuten Sarahs lag kom förra året funderade jag en del vilken genre det handlar om här. Kan tyckas oväsentligt men är det ändå inte, avgör på vilka hyllor och i vilka kanaler boken hamnar och därmed också till en del vilka läsare den får. Vi befinner oss inom rättssystemet med Sarah själv som blivande domare på en tingsrätt och nya kärleken Erik som är polis vilket antyder en spänningsroman som därmed skulle hamna på den hylla som oftast är märkt deckare. Men efter läsningen av tvåan står det solklart att det är fel tänkt. Både Sarah och Erik håller på med intressanta fall men de existerar endast som en fond, en bakgrund, och vi får egentligen inte veta något alls om innehållet i dessa fall. Att de råkar arbeta inom rättssystemet handlar mest om att författaren har en del erfarenhet från området och kan därför skildra det levande och trovärdigt, men annars skulle de kunna arbeta med vad som helst. Det här är primärt relationsromaner som behandlar livets många utmaningar med väldigt mycket välskriven humor så om man tvingas välja någon speciell hylla så skulle jag välja den som är märkt feelgood. Jag hade en del invändningar mot debuten men de är nu borta, författaren levererar riktig bra läsglädje.

Läs hela recensionen här.

1 kommentar på “Marie H Lundh, Sarahs val

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *