Ninni Schulman, Som vi lekte

Spänningsmästaren Ninni Schulman är tillbaka med en ny serie som tar oss med till 1980-talets Dalarna.

Året är 1982. 12-årige Mattias försvinner spårlöst från sitt hem i den lilla byn Våmhus. Ett år senare är han fortfarande borta och hans mamma håller på att gå sönder av sorg och ovisshet.

Den f. d. polisen Ingrid Wolt är på flykt undan sitt förflutna. Hon har just släppts ur fängelset Hinseberg och börjar sakta bygga upp sitt liv igen. I desperat behov av ett arbete startar hon Siljans Spaningsbyrå och hennes första uppdrag blir att hitta Mattias. När hon börjar nysta i fallet inser hon att den skenbara idyllen döljer mörka hemligheter.

Den första delen i serien om Ingrid Wolt är en kriminalroman om sorg, skuld och en lek som blir till dödligt allvar.

Ninni Schulman

Ninni Schulman är född 1972 och uppvuxen i bruksorten Lesjöfors i Värmland. Hon bor i dag i Stockholm med sina två barn. Hon har tidigare skrivit sex böcker i den bästsäljande Hagfors-serien om journalisten Magdalena Hansson och en psykologisk spänningsroman. Hennes böcker har sammanlagt sålt i fler än 1 miljon exemplar. Ninni firade tioårsjubileum som författare genom att ge ut den självbiografiska romanen Flickebarn nr 291.

Recension

Lotten har i sin blogg recenserat Som vi lekte. Det här är hennes recension.

Som vi lekte är en lättläst deckare med en fin berättarton. Jag gillar Ninni Schulmans sätt att skriva, språket har en lätthet. Berättelsen är uppbyggd ur två olika perspektiv. Det ena är Ingrid Wolts som 1983 släpps ur fängelset och ska etablera sig i en ny miljö där ingen känner henne. Av olika skäl börjar hon undersöka vad som hände året innan när 12-åriga Mattias försvann. Det andra perspektivet är Mattias under tiden som leder fram till hans försvinnande. Båda berättelserna berör, och har en del parallella spår.

Läs hela recensionen på Lottens Bokblogg här.

1 kommentar på “Ninni Schulman, Som vi lekte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *