Olivie Blake, Atlas – De utvalda

Atlas De utvalda Bokomslag

Asså, vilken härlig bok ”Atlas De utvalda” av Olivie Blake är! Det är en sån där bok där det liksom inte händer så mycket, men samtidigt händer allt.

Såhär: Libby, Nico, Reina, Callum, Tristan och Parisa som alla utmärker sig inom sina gebit, sina magiska grenar, blir utvalda för att få en plats i Samfundet, ett hemligt sällskap som ägnar sig åt bevarandet av kunskap. Det enda kruxet är att bara fem kommer bli antagna. En ska bort… 😱

Hur spännande kan det egentligen bli när sex människor med magiska förmågor samlas på en herrgård för att ägna sig åt studier och läsning kan man fråga sig. Hiskeligt spännande skulle det visa sig! 😍

Jag tyckte så mycket om den här boken. Världsbygget är toppen! Magisystemet är gediget och byggs upp på ett snyggt sätt allt eftersom, och karaktärerna är trovärdiga. Här har vi inga felfria hjältar, nej här har vi ett gäng skönt osympatiska magiker. De är trötta och blasé, vilket man kanske blir när man har så mycket kraft till sitt förfogande 😅 Jag gillar det och jag gillar det långsamma berättandet. Jag gillar att vi får läsa ur olika pov’s och jag gillar hur inget särskilt händer för att sedan BLAM! Shit goes down så att säga 😂

Det är något så befriande med en historia där ingen är särskilt trevlig egentligen. Så fort någon av dem verkar vara hjälten i vår saga händer något som genast tar mig ur den villfarelsen. Trots det får jag favoriter och längtar efter att få träffa dem igen ❤️

Om Atlas De utvalda vore ett väder skulle den vara light drizzle en vårdag.

/Ina #Wowzadelux (Instagram-länk)


Bokbeskrivning från förlaget:

Sex är utvalda, endast fem kommer att överleva!  

Alexandrinska Samfundet är ett hemligt sällskap som består av världens främsta magiker. Medlemmarna skyddar och bevarar kunskap som historiens största civilisationer lämnat efter sig – hemlig och farlig kunskap som anses gått förlorad. 

En gång vart tionde år väljer den mystiske Atlas Blakely ut sex av världens mest begåvade unga magiker för att invigas i hemligheterna. De kommer tillbringa ett år tillsammans medan prövningarna pågår. De som överlever belönas med makt, rikedom och prestige bortom sina vildaste fantasier.  

Bakom pseudonymen Olivie Blake döljer sig författaren Alexene Farol Follmuth. Hon har skrivit ett flertal titlar i genren. Hon är bosatt i Los Angeles tillsammans med sin familj. Atlas – De utvalda (The Atlas Six) har uppmärksammats stort på BookTok. Älskade du Det nionde sällskapet (Ninth House) och A Deadly Education kommer du att älska böckerna om Atlasgruppen.

OLIVIE BLAKE är en pseudonym för Alexene Farol Follmuth. Hon har skrivit flera SF-projekt, däribland serien Clara and the Devil i samarbete med illustratören Little Chmura och, inte minst, BookTok-virala Atlas-serien. Hon bor i Los Angeles med sin familj och sin adopterade hund. Du kan läsa mer om henne på www.olivieblake.com.

Bokfakta:
Författare: Olivie Blake
Artnr: 9789180310338
Förlag: Bokfabriken
Utgiven: 2022
Sidor: 480 sidor
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Genre: Fantasy / Science Fiction

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *