Arvid Höglund, Någonting att älska


Det är en liten bok som Arvid debuterat med, sju noveller samlade på fyrtiofem sidor och han har valt ett av sina egna konstverk för omslaget.

Ett kort möte i kyrkan efter högmässan. Ett misslyckat uppträdande i ett studentikost sammanhang. Ett kärleksmöte som aldrig ägde rum. Det är något av innehållet i novellerna, totalt 7 st, som presenteras här. Vad var det som hände? Vad är det som händer? Vad är sant?

Arvid skriver även dikter. Läs gärna ett smakprov av dessa här.

Författaren

Arvid Höglund är född 1948 och uppväxt i Stöde. Efter universitetsstudier i Uppsala har han varit bosatt i Sundsvall och arbetet har i stor utsträckning handlat om information och skrivande. Bland mycket annat har han också studerat kreativt skrivande och litteraturvetenskap vid Mittuniversitetet och är ordförande i Lars Ahlin-sällskapet. Även om han levt merparten av sitt liv i Sundsvall finns centrum i Arvids universum i Stöde där han också har ett fritidshus.

Recension

Anders Kapp har läst Arvids noveller och skriver följande i sin recension på Kapprakt,

Inkännande människoöden i kondenserat format

Allt som jag skriver på Kapprakt är naturligtvis subjektivt, ibland mindre, nu mer. Arvid Höglund är en god vän, vi har känt varandra i snart fyrtio år, under en rätt lång period arbetade vi också dagligen tillsammans. Med sin stillsamt intelligenta humor bidrog han till att skapa en underbar arbetsplats. Efter pension har han bockat av några imponerande punkter på sin bucket list; han har haft ett par konstutställningar, utan att vara varken musiker eller sångare har han deltagit i etablerandet av bandet Västra station där han svarar för alla låttexter och mellansnacken under spelningarna och nu har han också debuterat skönlitterärt med novellsamlingen Någonting att älska. Det var med viss fasa jag läst den – hur man hanterar en god vän som valt en ny opassande frisyr eller något ruggigt fult nytt klädesplagg kan vara problematiskt men ännu mycket värre blir det om vännen givit ut en dålig text. I alla fall om man tycker att texter är viktiga och det gör både Arvid och jag. Vad gör jag om det visar sig vara en usel skrift? Jag tror att alla som skriver om novellsamlingar i något sammanhang använder ordet ojämn och det gäller nog också här. Men här finns delar som innehåller människoöden skildrade med vackert vemod, en melankoli med skyar av absurditet som gör det svårt att veta om man ska skratta eller gråta, berättelser som fastnar i sinnet.

Läs hela recensionen här.

Beställ boken

Beställ boken genom att klicka här.

2 kommentarer på “Arvid Höglund, Någonting att älska

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *