Pernilla Ericson, Det dåliga samvetet


En kvinna hittas död i sin bostad i centrala Stockholm. Hon var en framgångsrik och omtyckt entreprenör, som plötsligt och oväntat tycks ha begått självmord. Edith, Rickard, Liv och Aminah – Erlagruppen – återförenas för att utreda fallet. När de börjar skrapa på den glamourösa ytan visar det sig att kvinnan levt ett helt annat liv i kulisserna. Och kort därpå hittas ännu en känd företagare död, även han med mörka hemligheter. Vad har fått personerna att begå självmord? Har de utpressats? Tvingats att ta sina liv? Jakten på sanningen leder utredningsteamet in på farliga vägar – och skakar om gruppen i grunden.

Författaren

Pernilla Ericson är journalist och författare, bosatt i Stockholm. Den första boken om utredningsteamet Erlagruppen, kriminalromanen Spåren vi lämnar efter oss, utkom 2016. Därefter släpptes uppföljarna Jag ska hitta dig och När du vänder dig om. Det dåliga samvetet är den fjärde boken i serien, men alla delar kan läsas fristående. Pernilla Ericson har också en framgångsrik serie om polis Lilly Hed som ges ut av Romanus & Selling.

Recensioner

Lotten, som driver Lottens Bokblogg skriver i sin recension nedan, ”Läs Pernilla Ericsons böcker om ni inte redan gjort det”.

Det dåliga samvetet är en välskriven och lättläst deckare. En riktig bladvändare! Jag läste ut den på en dag! Visserligen var det långfredag, med mycket lästid, men det säger ändå en del om hur svårt det var att släppa Det dåliga samvetet. Pernilla Ericson är en skicklig författare, som bygger en historia så att läsarens intresse hålls uppe hela tiden. Hon har också ett språk som är välavvägt, och läsningen flyter på helt obehindrat. Pernilla Ericsons böcker är goda exempel på att deckare kan vara både lättlästa och välskrivna.

Läs hela recensionen här.

Övriga recensioner

”Ericsons rappa språk, skarpa samhällsblick och förmåga att skapa spänning, gör henne till en av de bästa i klassen.” Lina Bengtsdotter

”Fantastisk läsning och jag kommer inte att vara ensam om att älska Erlagruppens återuppståndelse.” Anders Kapp, Kapprakt

Sagt om andra böcker i Erlagruppen:

”Bra intrig med otäck verklighetsbakgrund.” Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”Läskig, spännande och oerhört bra.” Elle

”En bok du inte vill lägga ifrån dig!” Aftonbladet

”Ett explosivt manus som borde gå att sälja in till Hollywood hur lätt som helst.” Upsala nya tidning

”En riktigt spännande historia med många förvecklingar.” Journalisten

1 kommentar på “Pernilla Ericson, Det dåliga samvetet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *