Sofia Weiss, Varsel

Sofia Weiss, författare Sundsvall

En rysare för slukaråldern om hästar, hemligheter och spöken.

Rösten var så låg att jag knappt uppfattade den, men jag var säker på att jag hört den.
”Akta dig…”
Någon stod bakom mig. Nära. Andades på mig med en iskall andedräkt.  

Moa ska tillbringa sommarlovets sista dagar i farmors gamla hus. Hon ser fram emot att bara hänga med pappa, ta det lugnt och komma bort från lägenheten i stan. Men redan första dagen förstår Moa att den här veckan inte kommer att bli som hon har tänkt sig. Inte bara för att hon måste rida – trots rädslan efter olyckan – utan för att märkliga saker börjar hända. Någon från andra sidan finns i huset. Kanske någon som vill henne illa? Tillsammans med sin nya vän Matteo börjar Moa nysta i en mörk gåta, med trådar långt tillbaka i tiden.  

Varsel är den andra fristående boken om Moa. En rysare för slukaråldern om hästar, hemligheter och spöken. Hennes tidigare bok, Tecken, släpptes 2022 och du hittar den här

Författaren

SOFIA WEISS älskar att skriva för barn och tycker det är extra roligt att skriva läskiga berättelser. Inspirationen får hon bland annat från sin egen rädsla för mörker. När hon inte skriver böcker arbetar hon på bibliotek.

Recension

Monica Gullman har läst boken. Det här är hennes recension.

Boken handlar om Moa 12 år. Hon ska tillbringa sista veckan på sommarlovet med sin pappa i farmors gamla hus, Villa Ekenäs. Moa är medial; medan hon väntar på pappa på tågstationen känner hon att någon finns där bakom henne, någon viskar. Akta dig! Samma känsla när hon kommer till farmors hus, hon hör steg, ser skuggor, hör viskningar. Någon vill henne illa, eller vill berätta något för henne.

Veckan i farmors hus blir dramatisk. Vädret är dramatiskt. Skyfall och åska. Strömmen går och mobilen fungerar inte. Moa är mörkrädd och vill helst åka hem till sin mamma.

Så träffar hon grannpojken Matteo.

Tillsammans försöker de ta reda på vad som hände för väldigt länge sedan…något som nu pockar på att komma upp till ytan. Någon vill ha upprättelse för att kunna komma till ro.

Boken är spännande och välskriven. Sofia Weiss fångar Moa och Matteos sökande i det förflutna. Trots att båda är mörkrädda vill de ändå ta reda på vad som hände på platsen som nu spökar för dem. Boken blev en bladvändare för mig. Den vänder sig mot 9-12 åringar men alla kan läsa den.

Kommer det en del Tre vill jag gärna läsa den. Moa har blivit en favorit och jag vill följa hennes äventyr i fler böcker. Så tack för läsupplevelsen, Sofia Weiss.

1 kommentar på “Sofia Weiss, Varsel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *