Emil Maxén, Frans fiskebok

Presentationsbild Emil

Visste du att en öring förvandlas och blir olika fisksorter beroende på om den simmar ut i havet, till en insjö eller stannar kvar i bäcken? Eller att sälen är ett av de största hoten mot fisket i Östersjön? I ”Frans fiskebok” får du lära dig det och mycket mer.
Upptäck olika fisketekniker, lär dig om vanliga och mindre vanliga fiskar i Sverige (och var du kan hitta dem), se hur du knyter fiskeknutar och gör egna fiskedrag. Dessutom får du handfasta tips om hur du maximerar bäcken i ditt närområde.
”Frans fiskebok” är en bok späckad med fiskefakta och knep och knåp som bejakar de första stora ögonblicken för nybörjarfiskaren, i både med- och motgång. De humoristiska och generösa färgbilderna gör boken till ett måste för alla som vill lära sig mer om fiske!

Provläs: Här finns ett LÄSPROV om du vill tjuvkika lite i boken.

Sagt om boken:

”Vilken härlig bok, sprängfylld av fakta presenterad på ett lättsamt och spännande sätt. Hatten av!” – Nicka Hellenberg

”Frans fiskebok är ett välkommet tillskott till faktagenren. Boken känns modern och har uttrycksfulla illustrationer som speglar vår samtid. En perfekt bok att läsa själv eller högt tillsammans med en vuxen.” – Sanna Godenäs, BTJ, betyg 4/5.

Bokfakta:

Författare: Emil Maxén
Artnr: 9789179791872
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgiven: 2023-05-22
Sidor: 112 s
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Genre: Barn & Ungdom Fakta 6-9 år

Författaren:

Emil Maxén, född 1989 och bosatt i Sundsvall, är illustratör och serieskapare. Emil har bland annat illustrerat och tillsammans med Sara Bergmark Elfgren skapat Knäckarbanketten (Rabén och Sjögren 2019, radiojulkalender med illustrationer av Maxén 2020) samt skrivit och tecknat två serieböcker om Stor-Jobal från Krokjala i vilka han hyllats för sin helt unika och humoristiska stil och det sätt på vilket han skildrar svensk folktro. Sedan hösten 2021 illustrerar Maxén böckerna i Martin Widmarks populära serie om Nelly Rapp. Emil Maxén tilldelades Albert Engströms ungdomspris 2019.


Beställ/Reservera boken

Boken finns till försäljning i vår webbshop.

Vi kan även reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för leverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha leverans eller hämta i butiken.


1 kommentar på “Emil Maxén, Frans fiskebok

Kommentarer stängda.